Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior specialist VTH (zzp)

Geplaatst 2 dec. 2022
Project ID: YIS 9124917
Plaats
Hellevoetsluis, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 1 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 dec. 2022 12:00

Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 

Startdatum (uiterlijk)? 1 februari 2023 

Einddatum? 1 augustus 2023

Optie tot verlenging? Ja, insteek is zeker een klus voor een jaar 

Min/max aantal uur per week? 32-36 

Vaste werkdagen gewenst/vereist? nee 

Mogelijkheid tot thuiswerken? ja 

Schaal CAR UWO? Schaal 11

 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? VTH Specialist voor meerdere jaren en sterk in de beleidsadviesrol.


Senior VTH specialist


Aanleiding:

De implementatie van de omgevingswet kent o.a. haar uitwerking in het proces Verkennen Begeleiden Initiatief als hoofdader voor de bedrijfsvoering. Het proces is in basis reeds uitgewerkt maar zal bij voorkeur met de vaste medewerkers een optimalisatieslag doormaken. Met de invoering van de omgevingswet treedt gelijktijdig de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (WKB) in werking, hetgeen een significante wijziging inluidt t.a.v. de toezicht- en handhavingstaken van de zijde van de gemeente. De eerste stappen in de ontwikkeling van medewerkers in het proces rondom de WKB is vanuit het programma Omgevingswet opgepakt. Verfijning en verdere uitwerking dient te worden vervat in een nieuw integraal handhavingsbeleid. De fusie vraagt ook dat het VTH beleid en de processen worden geharmoniseerd. Het programma Implementatie Omgevingswet komt daarmee in een nieuwe fase waarbij we processen implementeren maar ook optimaliseren. Een fase van denken naar doen (en uiteraard blijven denken).

 

De behoefte:

Tijdens de vergadering d.d. 26 oktober jl. van de stuurgroep is het besluit genomen dat er gedurende het eerste ‘Voorne aan Zee jaar’ ten behoeve van bovengenoemde ontwikkelingen inzet wordt goedgekeurd van een ‘meewerkend senior vergunningverlener’ welke tevens de rol vervult van ‘leermeester’. De persoon is de sparringpartner voor de manager VTH in deze optimalisatieslag maar is ook de leermeester die als taak heeft om alle medewerkers betrokken bij de nieuwe processen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. De functie zal 32 uur per week in beslag nemen.

 

Taken:

  • Nauwe betrokkenheid bij het opstellen van de omgevingsvisie & daarmee samenhangende Verordening Fysieke Leefomgeving

  • Verantwoordelijk voor harmonisatie van VTH beleid

  • Belangrijke rol bij optimalisatie van het hoofdproces Verkennen en Begeleiden Initiatief en de daaraan verbonden Wet Kwaliteitsborging Bouwen

  • Vraagbaak en leermeester voor het team VTH met als doel de doorontwikkeling van medewerkers in de uitvoering van hun taken in het kader van de nieuwe Omgevingswet en WKB.

 

Competenties:

  • Kennis van alle facetten van het werkveld VTH met aantoonbare ervaring en senioriteit

  • Didactische vaardigheden

  • Motiverende en enthousiasmerende eigenschappen

  • Hands on aanpak

  • ‘Ja mits’ houding

  • Ervaring met opstellen van beleidsnotities

  • Teamspeler

Must haves (knockouts)?

Flexibel zijn binnen een constant veranderende organisatie

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten