Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior servicedesk medewerker (zzp)

Geplaatst 18 feb. 2022
Project ID: YIS 9109378
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 14 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 09-03 18:00 uur

Start: zsm

Periode: t/m 31-12-2022

Uren: 36 uur per week (minder uren is bespreekbaar, minimaal 24 uur)

Tarief: passend bij schaal 9

 

De uitdaging

Als Senior Servicedeskmedewerker ben je erop gefocust om samen met je collega’s van de servicedesk de (interne) klant te voorzien van kwalitatief hoogwaardige ICT-dienstverlening en deze continue te blijven verbeteren. Jij ziet het optimaliseren van de processen als een uitdaging die je niet uit de weg gaat. Kortom, jij gaat er voor zorgen dat onze ICT-dienstverlening en het klantcontact naar een nieuwe hoogte worden gebracht.

 

Door resultaten en werkwijzen van de Servicedesk meetbaar en inzichtelijk te maken, kun je de processen binnen de afdeling optimaliseren en de kwaliteit te verbeteren. Ook gebruik je de terugkoppeling van de eindgebruiker en/of collega’s om verbeterslagen te maken waar dat nodig is. Klachtafhandeling zie je als een uitdaging waarbij het voor jou een sport is om de klacht op de juiste manier af te handelen en daar iets positiefs uit te halen.

Samen met het team draag je hier zorg voor, waarbij jij het overzicht houdt. Daarnaast ben je zelf ook met beheer, support (2e lijns) en registratiewerkzaamheden bezig en zijn je werkzaamheden erg dynamisch en afwisselend.

 

De servicedesk is een onderdeel van Team Applicatiediensten, binnen de Afdeling Informatievoorziening en Automatisering. Het team Applicatiediensten bestaat uit 20 personen, waarvan 5 personen bij de servicedesk.

 

Jij neemt mee:

  • Ervaring in het leiden van een ICT Servicedesk en operationeel aansturen van servicedesk medewerkers;
  • Een afgeronde hbo opleiding op het gebied van IT;
  • Kennis van en ervaring met IT Servicemanagement processen;
  • Brede kennis van kantoorautomatisering;
  • Kennis van en ervaring met ITIL is een eis. MCSE en Topdesk is een pre.
  • Goede communicatieve vaardigheden, ook telefonisch;
  • Klantgericht en dienstverlenend
  • Accuraat
  • Stressbestendig

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten