Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior scrum master MDT inkomen (zzp)

Posted Mar 16, 2023
Project ID: YIS 9130446
Location
Den Haag , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
Start date: Mar 27, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 21, 2023 12:00 PM

Startdatum inzet: per zsm

Einddatum inzet: nog niet bekend

Uren per week: 36Werken in het sociale domein bij de gemeente Den Haag biedt ontzettend veel mogelijkheden om te ontwikkelen. We staan aan de basis van een grote vernieuwings- en digitaliseringsagenda waarbij de focus is om de burger uitstekend te bedienen op een zaakgerichte manier. We hebben de Agile werkwijze omarmd en zijn op zoek naar een team van enthousiaste en kundige mensen.

Je werkt met een multidisciplinair team (MDT) waarin kennis van het inkomensdomein gewenst is. Binnen het domein werk je met verschillende Scrumteams om business wensen te delen, te verfijnen en te verduidelijken, zodat het MDT duidelijkheid heeft over de waarde en begrijpt welke oplossing nodig is om deze wensen te verwezenlijken.

Je komt te werken binnen de organisatie Informatisering en Automatisering. Er werken ca. 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit een viertal domeinen, namelijk Informatiemanagement (IM), Expertise Centra (EC), IT-Basisdiensten (ITB) en Digitale Strategie & Informatiebeleid (DS&I), We zijn 2 jaar onderweg en op dit moment zijn er 35 multidisciplinaire teams actief die werken volgens Agile principes. Hierbij is niet de methode leidend, we passen toe wat in de Haagse praktijk werkt.

Wat wordt er van je verwacht: De Scrum Master is verantwoordelijk voor het opzetten en ondersteunen van meerdere multidisciplinaire teams. Hij/zij:

  • Begeleidt de teamleden en Product Owner(s) van een of meerdere (startende) Multidisciplinaire teams in het effectief “Scrummen” binnen de Agile transitie, door het multidisciplinaire team in staat te stellen hun werkwijzen te verbeteren binnen het Scrum raamwerk;

  • Stimuleert zelforganisatie van het multidisciplinair team met als doel dat zij op tijd een werkend product leveren;

  • Zorgt dat het MDT bijdraagt aan de doelstellingen binnen de verandering van deze organisatie;

  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal en heeft een zesde zintuig voor de sfeer en onderstroom in een team;

  • Maakt de impact van het team op deze doelstellingen transparant voor de organisatie en meetbaar;

  • Coacht intensief andere interne scrummaster volgens het principe voordoen, samendoen, zelf doen en zorgt dat deze het multidisciplinair team zo snel mogelijk zelfstandig kan laten functioneren in de organisatie.


Jij neemt mee:

  • Als senior Scrum Master heb je aantoonbaar meerdere jaren ervaring als coach binnen 1 of meer teams, in organisaties die in een verandering zitten en waar teams en stakeholders doorgaans zeer weinig kennis van Agile of Scrum hebben.

  • Je hebt een afgeronde HBO/Universitaire opleiding en bent Scrum Master gecertificeerd.

  • Ervaring in werken binnen (semi)overheidsorganisaties is een pré, bij voorkeur in het gemeentedomein.

  • Daarnaast heb je ervaring met werken in een IT-organisatie en heb je een technische achtergrond.

Similar projects

+ Search all projects