Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior salarisadministrateur (zzp)

Geplaatst 13 feb. 2024
Project ID: YIS 9150247
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 feb. 2024 17:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: tot 1 juli 2024

Aantal uren week: 32-36 uur p/w

Inschaling: Schaal 8

Voorsteltermijn: 20 februari 2024, 17.00 uur

Terugkoppeling: 21 februari 2024

Gesprekken: Maandag 26 februari 2024 13.00-16.00 uur

Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.

De Personeels- & Salarisadministratie (PSA) van provincie Fryslân is volop in ontwikkeling. Het komende jaar ligt onze focus op de doorontwikkeling van onze afdeling. In het kader daarvan zullen we ook druk zijn met de aanbesteding en implementatie van een nieuwe HR applicatie. Daarbij houden we al onze administratieve HR processen tegen het licht. Tegelijk blijven onze medewerkers rekenen op een juiste en tijdige uitbetaling van de salarissen. De winkel blijft dus open tijdens de verbouwing en hierbij kunnen we jouw expertise en frisse blik goed gebruiken!

Het werk in de praktijk

Als senior salarisadministrateur ga je werken op de afdeling HR. De afdeling HR bestaat op dit moment uit 23 collega’s, waarvan zeven ervaren en gedreven collega’s het team PSA vormen. Het team werkt met het kernsysteem ADP en met TOPdesk voor de afhandeling van klantvragen. Als senior salarisadministrateur pak je binnen dit team een belangrijke rol op. Je bent specialist en vraagbaak voor de salarisadministratie. Hiernaast behoort tot je takenpakket:

  • Het afhandelen van complexe vraagstukken op het terrein van personeels- en salarisadministratie;

  • Het uitvoeren van relevante controles, zoals op werkgevermutaties, in- & uitstroomprocessen en rondom de salarisrun;

  • Je bent desgevraagd aanspreekpunt voor concern control, accountant, de financiële administratie en derde partijen (APG, UWV en Belastingdienst);

  • Het verzamelen, beheren en leveren van personeels- en salarisinformatie;

  • (Fiscaal) advies bij de totstandkoming van (nieuwe) regelingen en besluiten;

  • Je bent gesprekspartner voor arbeidszaken en functioneel beheer m.b.t. operationaliseren (nieuw) beleid;

  • Je hebt oog voor de doorontwikkeling van diverse (administratieve) werkprocessen en projecten.

Wij kijken uit naar een enthousiaste collega die kan verbinden en energie krijgt van innoveren. Je denkt hierbij in kansen, neemt initiatief en je kunt buiten gestelde kaders denken en verbanden leggen. Wij waarderen namelijk jouw innovatieve inbreng om bestaande paden mogelijk anders te benaderen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en legt gemakkelijk contact. Tevens vinden wij het belangrijk dat je organisatiesensitief bent en zaken in de organisatie signaleert die voor HR van belang zijn. Hiernaast breng je mee:

  • Mbo+/hbo werk- en denkniveau;

  • Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) diploma;

  • Minimaal 2 jaar ervaring als senior salarisadministrateur en bij voorkeur in een overheidsorganisatie;

  • Ervaring met salarisverwerking in ADP is een pré. 

  • Bij voorkeur een Vakopleiding Payroll Services (VPS);

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten