Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior raadsondersteuner/administratief medewerker (zzp)

Geplaatst 5 mrt. 2024
Project ID: YIS 9151797
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 18 mrt. 2024
Einde: 17 jun. 2024
Tarief
58 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 mrt. 2024 12:00

Start 18 maart

Eind 17 juni

Schaal 8

Max tarief 68

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Zorg jij ervoor dat het de gemeenteraad op administratief vlak aan niets ontbreekt? Word dan secretarieel raadsondersteuner bij gemeente Venlo!

Wat ga je doen?

Als secretarieel raadsondersteuner neem jij, samen met je directe collega’s, de administratieve werkzaamheden uit handen van de griffie en de gemeenteraad. Je zorgt voor een goede voorbereiding en vlekkeloos verloop van de raadsvergaderingen, werkbezoeken en themabijeenkomsten.

Je stelt conceptagenda’s op, bereidt de raadsagenda voor en draagt zorg voor de verwerking van de besluitenlijsten. Ook de volgende taken en verantwoordelijkheden horen tot jouw takenpakket:

·       Je behandelt digitale post, zowel inkomend als uitgaand;

·       Je biedt ondersteuning bij besluitvorming en bestuurlijke processen, zodat deze soepel verlopen;

·       Je verschaft informatie over de producten en diensten van de griffie aan derden;

·       Je bent aanspreekpunt voor uiteenlopende vragen van de 39 raadsleden.

Wat neem je mee? 

·       MBO+ werk- en denkniveau.

·       Je hebt aantoonbare werkervaring met secretarieel administratieve werkzaamheden.

·       Je hebt aantoonbare digitale vaardigheden en vindt het leuk om je in nieuwe systemen te verdiepen

·       Je vindt het geen probleem om tenminste 1 avond per maand inzetbaar te zijn.

Onmisbare competenties voor deze functie zijn: 

·       Samenwerken: Op effectieve wijze (mee)werken aan een gezamenlijk resultaat en het bijdragen aan het samenwerkingsproces en de harmonie binnen een team, ook wanneer het niet direct een persoonlijk belang dient.

·       Plannen en organiseren: Doelen, resultaten en prioriteiten bepalen en benodigde acties, tijd en middelen aangeven om deze doelen te verwezenlijken. Zo nodig procedures ontwikkelen voor de uitvoering daarvan.

·       Politieke sensitiviteit: Zich kunnen verplaatsen in het politieke speelveld; de complexe belangen onderkennen waar stakeholders mee geconfronteerd worden; de politieke haalbaarheid van voorstellen kunnen inschatten. Politieke en bestuurlijke standpunten met het organisatiebelang kunnen verbinden.

·       Flexibel gedrag: Het veranderen van gedragsstijl en / of invalshoek om een gesteld doel te bereiken

·       Communicatieve vaardigheden:

o   Mondelinge vaardigheden: Spreken in begrijpelijke taal; het taalgebruik aanpassen aan het niveau van de ander.

o   Schriftelijke vaardigheden: Ideeën en meningen helder, toegankelijk en in correct Nederlands aan anderen schriftelijk duidelijk maken/te verwoorden

Waar kom je te werken? 

Team Griffie is de schakel tussen gemeenteraad, het college, de gemeentesecretaris en de ambtelijke organisatie. Met een team van negen professionals organiseren we de vergaderingen en helpen we de raad bij zijn verbindende rol met de inwoners. We wijzen raadsleden de weg in de overvloed van informatie en geven hun advies. Dat vergt flexibiliteit, want ze hebben uiteenlopende ideeën. Omdat we integer en transparant werken, vertrouwen ze ons. We zijn ook ambitieus: we stimuleren raadsleden om zich in cruciale thema’s te verdiepen om zo tot een betere besluitvorming te komen. Het is uitdagend en boeiend werk in het hart van de lokale democratie, voor raadsleden die allemaal hetzelfde willen: Venlo beter en mooier maken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten