Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectmanager met daadkracht en betrokkenheid (zzp)

Geplaatst 23 jan. 2024
Project ID: YIS 9148602
Plaats
Den Haag
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jan. 2024 17:00

Uren per week: 36,00

Standplaats: Den Haag

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 31-12-2024


Het Expertisecentrum Projecten en Agile (EC P&AW) werken van de dienst Bedrijfsvoering (DBV) is op zoek naar een Senior Projectmanager met hoge affiniteit en ervaring op het gebied van IT, die in staat is om (complexe) ICT-vraagstukken projectmatig tot een goed einde te brengen.



Wat ga je doen?


Het Haagse IT landschap is blijvend in beweging en grenzen worden steeds verder verlegd. De eisen aan IT en de behoefte aan informatiesystemen ontwikkelen zich in rap tempo. Onze IT-projectmanagers zorgen ervoor dat (complexe) IT aanpassingen binnen de organisatie van de gemeente Den Haag projectmatig succesvol worden doorgevoerd. 



DBV werkt op basis van Agile. Projecten worden uitgevoerd in samenwerking met andere Expertise Centra zoals Architectuur, Security en Privacy, maar ook met Multi Disciplinaire Teams (MDT’s). Dat zijn scrum teams onder leiding van ProductOwners. Deze samenwerking wordt vastgelegd in onder andere Jira software.



Samen met andere Expertisecentra ben je de gesprekspartner voor de verschillende diensten en begeleid je de realisatie van jouw project. Je stuurt en bewaakt de projectdoelstelling op gebied van kwaliteit, tijdigheid en toegekend budget en bent proactief als blijkt dat het project hiervan gaat afwijken. Met de kennis die jij als ervaren projectmanager op het gebied van IT ontwikkeling en het implementeren van IT vraagstukken meebrengt, ben je in staat om projectdoelstellingen te realiseren. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van IT en de (wettelijke) eisen die daaraan worden gesteld. Je bent in staat om dit goed te verwoorden.

Dit maakt jou tot een sterke sparringpartner voor alle stakeholders in jouw project. Je bent als het ware de ambassadeur van een duurzame en toekomstbestendige Haagse IT infrastructuur. Je werkt vanuit het EC P&AW. Jouw inzet is afwisselend en afhankelijk van de vraag vanuit verschillende domeinen.

De ideale kandidaat voldoet aan de volgende functiekwalificaties


  • WO/HBO werk- en denkniveau;

  • Minimaal 7 jaar ervaring als projectmanager; bij voorkeur m.b.t. realisatie dan wel vergelijkbare projecten;

  • Ervaring met ontwikkeling en implementatie van digitale dienstverlening, in een complexe omgeving/context;

  • Bij voorkeur ervaring binnen een gemeentelijke of overheidsorganisatie;

  • Beschikt over certificering in relevante opleidingen (bijv. Prince2 Practitioner, IPMA, ITIL, Lean, Agile Scrum);

  • Combineert ondernemerschap met gevoel voor de (bestuurlijke en politieke) omgeving;

  • Ervaring met situationeel leidinggeven;

  • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en heeft een sterk ontwikkeld analytisch vermogen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten