Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider publieke ruimte (zzp)

Geplaatst 5 apr. 2022
Project ID: YIS 9112547
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 12 apr. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: voorkeur 16 uur.

Richttarief 95,-/110,- euro

Duur van de opdracht tot 1 november (optie op verlenging).

Bij sollicitatie graag (mag korte) motivatie bijvoegen voor dit project.

 

Senior projectleider publieke ruimte Huis van Stad en Regio

Organisatie

In opdracht van de Gemeente Dordrecht, de Sociale Dienst Drechtsteden, de Bibliotheek en Dordrecht Marketing & Partners, zijn wij op zoek naar een ervaren projectleider voor het inrichten van de publieke ruimte van het ‘Huis van Stad en Regio’. 

De Gemeente Dordrecht heeft een uitdagende visie ontwikkeld voor de transformatie van de Spuiboulevard en het omliggende gebied waarbij het nieuwe duurzame Huis van Stad en Regio een belangrijke aanjager voor deze ontwikkeling is. 

Door de nieuwe visie van de gemeente wordt het gebied een moderne kantorenlocatie én een aantrekkelijke woonwijk. Het project Huis van Stad en Regio bestaat uit verschillende ruimtelijke deelprojecten (het Huis, de parkeergarage en een plateauprogramma) met een totaal van 27.000 m² bvo die na de oplevering door de vier  gebruikers zal worden ‘bewoond .

 

Voor deze opdracht zoeken wij een ervaren projectleider die met betrokkenen (de toekomstige gebruikers), zorgt voor een gemeenschappelijk dienstverleningsconcept en de vertaling naar ruimtelijk functionele inrichting en gebruik van de publieke zones van het Huis van Stad en Regio die hierop aansluit.

 

Functieomschrijving

De projectleider geeft advies aan de werkgroep publieke ruimte, onderdeel van het deelproject Inrichting & Gebruik Huis van Stad en Regio. 

Deze werkgroep heeft als opdracht om in samenspraak met de gebruikers een gemeenschappelijk serviceconcept te ontwikkelen en dit te vertalen naar de inrichting van de publieke zones in het Huis van Stad en Regio. Deze inrichting moet worden vastgelegd in een programma van eisen, ter voorbereiding van het interieurontwerp en eventuele aanbestedingen voor losse inventaris. De consequenties voor digitalisering,  het beheer en de exploitatie worden als input aangeleverd aan de werkgroepen die zich hierop richten.

 

Profiel

Als Senior projectleider heb je ruime ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van dienstverleningsconcepten, maar met name kennis van en ervaring in de vertaling van deze concepten in ruimtelijke en fysieke uitgangspunten is van belang. 

Je bent in staat om te werken voor meerdere opdrachtgevers en de verschillende partijen bij elkaar te brengen zodat er een goede samenwerking ontstaat. De projectleider moet naast, structurerend, luisterend en verbindend, flexibel zijn en denken in mogelijkheden.

Kennis en ervaring elders (referentieprojecten) met de inrichting van publieke ruimtes is een vereiste. Affiniteit met vastgoed en het kunnen inbrengen van (toepasselijke) best practices zijn een pré. Evenals ervaring met het aansturen van interne projecten.

 

Fase definitief ontwerp (casco)

Het project bevindt zich in de eindfase van het definitief ontwerp. De consequenties voor de inrichting worden afgestemd met de architect en de interieurarchitect.

NB: Verandermanagement van de transitie naar de nieuwe dienstverlening valt buiten de scope. Deze taak wordt door de gebruikers binnen hun eigen organisatie opgepakt. Hierin wordt wel verwacht dat afstemming van (organisatorische) randvoorwaarden voor een optimale klantbeleving plaatsvindt met het management (lijnorganisatie).

 

Taken:

·       Nauwe afstemming en aansturing van de samenwerking tussen de verschillende partners;

·       Deelname aan/afstemming in projectteam Inrichting & Gebruik;

·       Actief betrekken van medewerkers bij dit proces (via enquêtes, interviews, klankbordgroep, experts), ervoor zorgen dat de ontwikkeling is geborgd;

·       Afstemming zoeken met andere relevante disciplines zoals oa HR, ICT en Beheer en exploitatie;

·       Communicatie over het project (creëren van draagvlak en acceptatie);

·       Voorstellen van de projectgroep uitwerken tbv besluitvorming. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten