Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider jeugdzorg (zzp)

Geplaatst 31 mei 2024
Project ID: YIS 9158575
Plaats
Venray
Uren
10 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 jun. 2024 17:00

Voor MGR Sociaal Domein Limburg Noord zoeken we een senior Projectleider Jeugdzorg

Start: z.s.m.

Einddatum: 31-12-2024

Uren: 10 uur per week

Schaal 13

Tariefindicatie: €93 (afhankelijk ervaring)

Standplaats: VENRAY



De MGR sociaal domein Limburg Noord zoekt een senior projectleider om het contracteringstraject van jeugdzorg 2026 in te richten. Doel is om een toekomstbestendige inkoop te realiseren.

Taken:

  • De projectleider Inkoop Jeugd 2026 geeft leiding aan een ambtelijk stuurgroep, Deze bestaat uit vertegenwoordigers van beleid, gemeentelijke toegang, contractmanagement en inkoop.

  • De projectleider bewaakt nadrukkelijk de politiek-bestuurlijke context, de belangen bij en verhoudingen tussen de gemeenten.

  • De projectleider is scherp op het proces en neemt hierin de verantwoordelijkheid om de inkoopopdracht te doen slagen.

  • We zijn hier op zoek naar een projectleider die eindverantwoordelijkheid heeft voor de inkoopopdracht en zich nadrukkelijk op het proces richt. De projectleider werkt samen met een inhoudelijk trekker die de inhoudelijke lijn bewaakt. Dit betekent dat de projectleider niet noodzakelijk inhoudsdeskundig hoeft te zijn of kennis hoeft te hebben inkoopprocedures.

  • De projectleider organiseert en bewaakt de beschikbaarheid van voldoende capaciteit en financiële middelen.

  • De ambtelijke stuurgroep wordt ondersteund door andere gemeentelijke disciplines (backoffice, data/monitoring, financiën), adviseurs op gebied van juridische zaken en communicatie en een beperkt aantal inhoudelijke werkgroepen voor de uitwerking op concrete onderdelen. Diverse externe partners waaronder jeugdhulpaanbieders worden in de loop van het project op onderdelen betrokken.

  • Het project bestaat grofweg uit de volgende fasen: opstellen inkoopstrategie en inkoopdocumenten (heden tot ca. 1 februari 2025), doorlopen aanbestedingsprocedures (ca. 1 februari 2025 tot 1 juli 2025), implementatie nieuwe contractafspraken (ca. 1 juli 2025 tot 1 januari 2026) en nazorg/evaluatie (ca. 1 januari tot 1 juli 2026).

Wij zoeken:

-       Een ervaren projectleider met kennis van inkoop op het gebied van jeugdzorg

-       Iemand die communicatief sterk is en partijen kan verbinden;

Voorkeur gaat uit naar een kandidaat die ervaring heeft in soortgelijke functies binnen de gemeentelijke overheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten