Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider implementatie strategische inkoop beschermd wonen 2023 (zzp)

Geplaatst 19 jan. 2022
Project ID: YIS 9107942
Plaats
Groningen
Uren
20 uur/week
Periode
Start: 19 jan. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 28-1 13:00

Startdatum inzet: 19-1-2022

Uren per week: 20,00

 

Rol van de projectleider

-       De senior projectleider is verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe inkoop en het managen van alle belanghebbenden op dusdanige wijze dat het gewenste projectresultaat wordt bereikt. Onder belanghebbenden kan o.a. worden verstaan : Back-office medewerkers van regiogemeenten

-       Toegangen/indicatiestellers bij de regiogemeenten

-       Toezicht bij de centrumgemeente

-       Contractmanagement bij de centrumgemeente

 

Projectdoelen en resultaten

1. Het samen met de kerngroep Inkoop BW 2023 opstellen van een projectplan voor de volledige implementatie van oa.;

-       acties vanuit het Programma van Eisen en de overeenkomst plus inbedding van nieuwe of herijkte taken; zorgdragen van nieuwe procesbeschrijvingen, werkinstructies, informatiedeling naar belanghebbende(n)

-       het samenstellen van een handboek

-       benodigde inhoudelijke acties voor inrichting van de verschillende back-offices (te denken valt aan; ontwikkeling en beschrijven eenduidige werkprocessen, inrichtingsprocessen en sturen op mijlpaalplanning t.b.v. resultaten)

-       benodigde inhoudelijke acties voor inrichting van de verschillende toegangen (te denken valt aan; ontwikkeling en beschrijven eenduidige werkprocessen, inrichtingsprocessen en sturen op mijlpaalplanning t.b.v. resultaten)

-       benodigde vastlegging van afspraken tussen lokale gemeenten en toezicht

-       benodigde vastlegging van afspraken tussen lokale gemeenten en contractering

 

2. Het samen met de kerngroep opstellen van een inkoop-agenda t.b.v. de uitrol van ontwikkelopgaven en (door)ontwikkeling van toekomstige beheersmaatregelen ten gunste van nog te benoemen resultaten gedurende de looptijd van de overeenkomst (2023-2025) is onderdeel van deze opdracht.

3. het opleveren van een overzicht van contactpersonen van aanpalende gebieden als jeugd/Wmo lokaal (10 gemeenten)/Wlz, incl. nog te benoemen onderwerpen. 

 

Plek in de organisatie

Dit project (onderdeel implementatie) valt onder de verantwoordelijkheid van het regionale programma beschermd wonen en wordt uitgevoerd door de afdeling contractering maatschappelijke ontwikkeling i.s.m. een afvaardiging van regiogemeenten (kerngroep).

 

Kennis en ervaring

-       WO/HBO-werk- en denkniveau en meerjarige ervaring met het leiden van complexe projecten in complexe omgevingen met meerdere belanghebbenden

-       Bij voorkeur heb je affiniteit met het sociaal domein

-       Uitstekend in mondelinge en schriftelijke communicatie;

 

Kernkwaliteiten 

-       Je bent een echte projectmanager en kent de kneepjes van het vak;

-       Je doorziet belangen; je kan goed omgaan met tegenstrijdige belangen op diverse niveaus (operationeel/tactisch/strategisch en je weet weerstand op alle niveaus te herkennen en hiermee te spelen;

-       Je bent proactief en betrokken en weet mensen op natuurlijke wijze te verbinden aan jouw project en aan jouw koers;

-       Je bent resultaatgericht planmatig en analytisch; Je hebt meerdere jaren ervaring met implementaties en zorgt dat er daadwerkelijk in de juiste volgorde wordt geïmplementeerd. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten