Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Senior Projectleider Hospitality (zzp)

Geplaatst 16 sep. 2022
Project ID: YIS 9120934
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 10 okt. 2022
Einde: 30 nov. 2023
Tarief
Onbekend

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider hospitality voor 36u pw. 

Het betreft een opdracht voor (ruim) een jaar. 

De positie wordt gewaardeerd in schaal 12 Cao gemeenten. 

Nadruk bij deze rol ligt echt op het hospitality stuk, vertaalslag maken van dienstverleningsconcept naar praktijk en afdelingen met uiteenlopende belangen verbinden. 

 

Senior Projectleider Hospitality Huis voor de Stad

     36 uur per week, schaal 12 cao gemeenten, opdracht tot en met november 2023
 

De uitdaging

Het Huis voor de Stad is een majeur project voor Helmond. Een nieuw stadhuis voor iedereen; voor de stad en alle ambtenaren en bestuurders. Op dit moment krijgt het gebouw steeds verder vorm. Maar de ambitie van het Huis voor de Stad komt pas echt tot leven als het gebouw straks in gebruik genomen wordt. Dan ervaren inwoners, bezoekers en medewerkers elke dag opnieuw hoe zij gastvrij ontvangen worden en hoe goed de service is. Om dat te bereiken is het nodig dat de visie op dienstverlening tot leven wordt gebracht in de dagelijkse praktijk van het nieuw Huis voor de Stad. Dat de Helmondse organisatie daarbij van drie verschillende locaties naar één huis voor de stad verhuist, maakt de opdracht extra uitdagend. De programma/projectleider die wij zoeken gaat daar samen met de medewerkers van Helmond aanvulling aan geven.

 

De senior projectleider

Je geeft leiding aan het hospitality traject voor het Huis voor de Stad. Jouw vertrekpunt is de visie op het Huis voor de Stad, de visie op dienstverlening en de professionaliteit van de afdeling Publieke Zaken & Klantcontactcentrum, Sociaal Domein, ICT en vele andere gemeentelijke afdelingen. Je werkt binnen het programma Huis voor de Stad.

Gastgerichtheid en hospitality is het vertrekpunt van jouw denken en handelen:

·       Je vertaalt het dienstverleningsconcept samen met de afdelingen naar de praktijk en geeft leiding aan de integrale implementatie daarvan.

·       Je bent de inhoudelijke adviseur aan het programma Huis voor de Stad, de interne organisatie, het management, de directie en het college.

·       Je regisseert, coördineert, communiceert en organiseert het samenspel met het programma Huis voor de Stad, de lijnorganisatie, collega’s en het bestuur om gezamenlijk te komen tot het beoogde resultaat. 

·       Je geeft sturing aan de ontwikkelingen ten behoeve van de realisatie van het dienstverleningsconcept in overleg met de verschillende teams.

·       Jij signaleert draagvlakproblemen bij planning en realisatie van ontwikkelprojecten in samenwerking met relevante partijen.

·       Je kent de relevante ontwikkelingen, zowel extern als intern, die van invloed kunnen zijn op het project en ontwikkelt een visie en verschillende scenario’s voor de gemeente om daar op in te spelen.

·       Je bent verantwoordelijk dat binnen het budget en geplande tijd, een kwalitatief goed eindresultaat wordt opgeleverd.
 

Daarnaast….

·       Ben je onderdeel van een super tof team waar in- en externen zeer nauw met elkaar en met collega’s en bestuurders samenwerken om een fantastisch Huis te realiseren; van binnen en buiten!

 

De ideale projectleider

De ideale collega heeft ruime ervaring als projectleider in horeca, hospitality/gastgerichtheid én gemeentelijke organisaties. Je bent een kei in plannen en organiseren en resultaatgericht. Een zeer goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen zijn noodzakelijk. Je hebt lef, bent creatief en hebt goede gespreksvaardigheden; je bent in staat je projectteams in de juiste richting te bewegen. Je weet draagvlak en verbinding te creëren bij en tussen collega’s, ondernemers, opleiders en bestuurders. Je hebt vrijheid om te handelen, maar beseft dat dat altijd rust op een solide, gedeelde basis van opdracht, voortgangsbespreking en afstemming met de programmamanager. Je zorgt er voor dat we samen resultaat boeken op jouw opdrachten.
 

Concreet beschik je bij voorkeur over:

·       HBO-/WO denk- en werkniveau

·       Bewezen ervaring in hospitality/gastvrijheid/klantprocessen

·       Ervaring bij gemeenten

·       Ervaring met veranderprocessen

·       Bewezen ervaring als programma/projectleider (multi-projecten)

·       Kennis van en ervaring met agile en scrum methodiek

·       Sterke communicatieve vaardigheden; verbaal én schriftelijk

·       Kennis van bestuurlijke en ambtelijke organisatie én processen

 

 Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging.
 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten