Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 14 aug. 2023
Project ID: YIS 9138203
Plaats
Voorhout, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
95 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 aug. 2023 14:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 31-12-2023

Duur: 4 maanden

Uren per week: 24

Tarief: 95 - 110 €/hr


Je werkt als projectmanager aan integrale woningbouwopgaven, waaronder in ieder geval Greveling-Zuid/Ruishornlaan 21 in Lisse. Dit is een eigen grondpositie. Het project zit in de overgangsfase van initiatief naar definitie. Een stedenbouwkundige verkenning heeft plaatsgevonden en de gemeenteraad van Lisse heeft de uitgangspunten op hoofdlijnen vastgesteld. Recent zijn er twee bewonersavonden georganiseerd. De volgende stap is een marktconsultatie en de ambitie is om voor 1 januari nog een bestemmingsplan ter visie te leggen.


Het is belangrijk dat de gemeenteraad en de omgeving goed wordt geïnformeerd/betrokken in de te zetten stappen. De projectmanager zal in teamverband werken in het team Planvorming en beschikt over actuele kennis op het gebied van ruimtelijke ordening, integrale gebiedsontwikkeling en projectmatig werken, voorbereiding van aanbestedingen, contractmanagement, en heeft basiskennis van rondexploitaties/vastgoedexploitaties.

De vertrekkende projectmanager is beschikbaar om warm over te dragen naar zijn opvolger.

Er is de beschikking over een projectcoördinator, die de afgelopen twee jaar de projectmanager beleidsinhoudelijk en organisatorisch heeft ondersteund.



De projectmanager die wij zoeken heeft onderstaande profielschets:


  • een afgeronde relevantie HBO/WO opleiding (bv planologie, bouwkunde, bestuurskunde);

  • ruime ervaring als projectmanager in het ruimtelijke domein (gebiedsontwikkeling);

  • ervaring met werken binnen of met de gemeentelijke overheid en wooncorporaties;

  • ruime ervaring met het integraal aansturen van diverse projecten en bewaken van de kaders binnen een politiek bestuurlijke omgeving;



Behalve veel bestuurlijke en politieke aandacht voor dit project, zullen omwonenden betrokken moeten worden bij het vervolg. Bovendien is er een spanningsveld tussen de realisatie van maatschappelijke doelen versus haalbaarheid.

Wij vragen daarom extra aandacht voor:


  • Natuurlijke senioriteit;

  • Omgaan met tegengestelde belangen (politiek, inwoners, collega’s en marktpartijen);

  • Communicatief en participatief empathisch i.v.m. participatietrajecten

  • Politiek-bestuurlijk en organisatiesensitief

  • Onderhandelingsvaardig en vasthoudend

  • Strategisch en tactisch ontwikkeld

  • Resultaatgericht en pro-actief

  • Teamspeler



Kernwaarden zijn verder (probleem)eigenaarschap, verantwoordelijkheid en kunnen omgaan met weerstand. Werk je bij HLTsamen, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten