Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider civiel (zzp)

Posted Aug 10, 2022
Project ID: YIS 9119320
Location
Lansingerland , Zuid-Holland
Duration
4 maanden
(Aug 22, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 16, 2022 12:00 PM

Welke uitdaging bieden wij

Ben jij een ervaren Projectleider en wil jij meebouwen aan onze groeiende gemeente? Wil jij veel vrijheid, aan de slag met complexe projecten en wil jij de mogelijkheid tot een 4-daagse werkweek? Dan wacht jou een topbaan bij Gemeente Lansingerland!

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Als Senior Projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project. Je past de uitgangspunten van projectmatig werken moeiteloos toe en je krijgt energie van het ontwikkelen of herontwikkeling van de openbare ruimte. Je stuurt een projectteam aan voor de realisatie van civiele werken of je participeert als civiele projectleider in grote gebiedsontwikkelingen. Duurzaamheid en burgerparticipatie: daar draai jij je hand niet voor om. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

· Je leidt complexe projecten, zoals integrale wijkrenovaties en je participeert in nieuwbouwprojecten;

· Je werkt projectmatig, wat onder andere betekent dat je verantwoording aflegt aan de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever;

· Je houdt rekening met de omgeving, middelen en benodigdheden. Indien nodig stuur je bij;

· Je verstrekt informatie aan burgers, bedrijven en instanties en je initieert en bevordert de interne samenwerking;

· Creëren van draagvlak in de omgeving en bij stakeholders;

· Het beoordelen van ontwerpen, tekeningen, bestek en werkomschrijvingen op juistheid, volledigheid en uitvoerbaarheid;

· Het bewaken van budgetten en planningen;

· Je kan ook gevraagd worden om minder ervaren projectleiders te coachen.

Aan welke projecten werk je

Gemeente Lansingerland is een echte groeigemeente met veel nieuwbouwwijken en renovatiewerkzaamheden. Onze projecten zijn erg divers. Om je een beter beeld te geven beschrijven wij 2 projecten waar jij als Senior Projectleider mee aan de slag zou kunnen.

Reconstructie Klapwijkseweg

Enkele jaren geleden is het eigendom en daarmee het beheer en onderhoud van de Klapwijkseweg overgedragen aan de gemeente Lansingerland. De Klapwijkseweg is een belangrijke ontsluitingsroute voor auto’s, fietsers en wandelaars uit Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs in de richtingen Pijnacker, Delft en Zoetermeer. De wegverharding is aan vervanging toe. Ook is er vanuit het Hoogheemraadschap onderhoud nodig aan de regionale waterkering die naast en onder de Klapwijkseweg loopt. Het is wenselijk om dit werk te combineren.

In samenspraak met de gemeentelijke beheerders en Hoogheemraadschap dien je tot een nieuwe inrichting te komen. Ook burgerparticipatie is hierbij van groot belang. Jij stelt gezamenlijk met de ambtelijk opdrachtgever de scope van het project vast. Op basis hiervan stel jij de planning op, maak je een inschatting van de financiën en stel je het programma van eisen op. Jij selecteert samen met het projectteam een adviesbureau waarmee je gezamenlijk de voorbereidingsfase doorloopt. Je verzorgt samen met het bureau de bewonersavonden, rapporteert de voortgang van het project naar de ambtelijk opdrachtgever, controleer je de kwaliteit van de geleverde diensten en selecteer je een aannemer. Ook tijdens de uitvoering blijf je actief betrokken. Je houdt de financiën, kwaliteit en voortgang nauwlettend in de gaten.

Aanleggen drukriolering

Zorg jij dat er straks een nieuwe drukriolering langs de Rottekade ligt? Binnen dit project breng je de losse puzzelstukjes met elkaar in verbinding. Je onderzoekt de (technische) haalbaarheid van de verschillende varianten en stemt dit af met het Hoogheemraadschap, Staatsbosbeheer, bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden.

 

Waar ben je goed in

Je ziet de grote lijn en weet losse puzzelstukken met elkaar te verbinden. Jouw analytisch vermogen en doelgerichte benadering maken dat je resultaat boekt bij complexe project- en planningsvraagstukken. Dit alles doe je met de zorgvuldigheid die past binnen een politiek-bestuurlijke omgeving

Daarnaast beschik jij over:

· Minimaal HBO werk- en denkniveau bij voorkeur een afgeronde HBO-opleiding Civiele Techniek of bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde;

· Meerdere jaren werkervaring binnen een projectomgeving;

· Kennis van RAW-bestekken, UAV, MS Project en vergelijkbare applicaties;

· Je bent communicatief sterke probleemoplosser met oog voor de belangen van alle betrokkenen;

· Je beschikt over coachende en leidinggevende skills. In een breed team hoort groei, en daarin verwachten we van jou een stukje begeleiding van je junior collega’s.

Similar projects

+ Search all projects