Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider (inwoner-) participatie (zzp)

Geplaatst 12 jul. 2024
Project ID: YIS 9161900
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 11 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 jul. 2024 12:00

Richt Tarief: 100,-

Schaal 11

Uren: 16 per week

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 10 maanden

Gemeente Dordrecht



Opdracht: Ervaren professional voor Inwonerparticipatie

Introductie

De gemeente Dordrecht zoekt een ervaren professional om onze inwonerparticipatie te versterken. We werken nauw samen met onze inwoners, bedrijven, instellingen en raad om gezamenlijk plannen voor de stad te ontwikkelen. Deze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en betrokkenheid. De gemeente staat voor de uitdaging om de begroting op de middellange en lange termijn sluitend te houden, wat keuzes en ombuigingen vereist. Daarom willen we hierover in gesprek gaan met de stad en de raad.

Opdrachtomschrijving

De gemeente Dordrecht heeft een opdracht beschikbaar voor een ervaren professional die inwonerparticipatietrajecten kan leiden en begeleiden. De focus ligt op het uitvoeren van een participatieplan dat specifiek gericht is op de bezuinigingsopgave van de gemeente.

Werkzaamheden:

  • Leiding geven aan participatietrajecten binnen het kader van bezuinigingen, gericht op samenwerking met de stad en de raad.

  • Uitvoering van het participatieplan, dat loopt van nu tot uiterlijk 1 juni 2025, ontwikkeld in samenwerking met het Programmateam Participatie.

  • Het participatietraject omvat een algemeen deel over de visie op de stad (najaar 2024) en een specifiek deel over ombuigingsmaatregelen (eerste maanden 2025).

  • Inbreng van kennis en ervaring in het Programmateam Participatie, bijdragen aan de ontwikkeling van een kennis- en expertisecentrum voor participatie binnen de organisatie.

  • Toepassing en overdracht van verschillende participatievormen, waaronder burgerberaden, gebaseerd op eerdere ervaringen met participatietrajecten bij andere (gemeentelijke) overheden.

Afronding van de opdracht:

De opdracht is afgerond wanneer de volgende mijlpalen zijn bereikt:

  • Visie op de stad (najaar 2024): Het participatietraject is afgerond en gerapporteerd aan de gemeente.

  • Ombuigingsmaatregelen (eerste maanden 2025): Het participatietraject is afgerond en de verzamelde ideeën en feedback zijn gerapporteerd aan de gemeente.

  • Bijdrage kennis- en expertisecentrum: De professional heeft aantoonbare bijdragen geleverd aan het kennis- en expertisecentrum voor participatie.

  • Kennisoverdracht: Het team heeft de kennis over verschillende participatievormen ontvangen en kan deze toepassen in toekomstige projecten.

Wat wij vragen:

  • Ruime ervaring met participatietrajecten en (vernieuwende) participatievormen, zoals burgerberaden

  • Flexibiliteit in beschikbaarheid, gemiddeld twee dagen per week

  • Je bent daadkrachtig, probleemoplossend, praktisch ingesteld en weet te verbinden

  • Kennis van en ervaring met projectmanagementmethoden en -technieken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten