Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior portefeuilleadviseur grondzaken (zzp)

Geplaatst 5 jun. 2023
Project ID: YIS 9134486
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 26 jun. 2023
Einde: 26 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m. na gunning en positieve screening (VOG)

Duur opdracht: circa 1 jaar met kans op verlenging

Aantal uren week: 24 uur - 36 uur per week

Inschaling: 11 Gemeenten cao


Waarom jij wilt werken bij gemeente Lelystad als senior portefeuilleadviseur grondzaken? Omdat je hier voor een unieke ontwikkelopgave staat waarin je veel vrijheid krijgt om hier samen met het team invulling aan te geven.

Wat ga je doen als senior portefeuilleadviseur grondzaken?

Binnen deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met de bedrijfsvoering van grondzaken. Hieronder vallen onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

  • adviseren van het management hoe de projectsturing kan worden verbeterd op gebied van processen en ict;

  • vanuit helicopterview kijken naar alle projecten (portefeuillemanagement);

  • verantwoordelijkheid dragen voor het opstellen en doorontwikkelen van de Meerjaren Prognose Ground (MPG) van de gemeente Lelystad;

  • vertalen van relevante wet- en regelgeving naar de situatie van Lelystad;

  • aanspreekpunt voor control en accountant.

Voor de volledigheid voegen we hieraan toe dat je zorgt voor de input in de producten van de planning- en controlcyclus voor grondzaken. Daarnaast zorg je ervoor dat ons bestuur financieel inzicht en meer sturingsmogelijkheden krijgt door kwalitatieve en maatschappelijke effecten van projecten in het MPG te verwerken. Je bent de trekker van het risicomanagement van grondzaken, waarbij je goed weet dat risicomanagement in de hele organisatie moet gaan leven.

Waar ga je dit doen?

Bij de gemeente Lelystad zijn we ambitieus. We zorgen er samen voor dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Dit lukt ons bijvoorbeeld door het doorontwikkelen van onze kust en het vinden van vernieuwende manieren om inwoners en ondernemers te ondersteunen. Zodra je bij ons werkt zie je hoe we samenwerken: met respect voor elkaar en door vrijheid en verantwoordelijkheid te combineren. Dit is binnen de hele gemeente zo en ervaar je dan ook zeker binnen team grondzaken, het team grondzaken. Dit team bestaat uit 15 collega’s. Het team grondzaken is relatief nieuw en volop in beweging. Je komt in een team terecht waar jij bij kan dragen aan de ontwikkeling die het team doormaakt. Samen dragen jullie de zorg het inzichtelijk houden van alle financiën rondom de gebiedsontwikkelingen.

Wat je meebrengt?

Je bent een persoon die initiatief neemt en keuzes durft te maken. Je blijft gewoon jezelf terwijl je jouw unieke talenten met ons deelt en jouw ambities nastreeft. In je werk laat je zien dat je goed kan schakelen, overzicht hebt en bent. Ook beschik je voor deze vacature van senior portefeuilleadviseur grondzaken over:

  • minimaal 5 jaar ervaring in project- en gebiedsontwikkeling, risicomanagement en beleidsontwikkeling.

  • kennis en ervaring op het gebied van planeconomie, grondexploitatie, Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) en gemeentelijke financiële administratie.

  • kennis en ervaring op fiscaal gebied (BTW en vennootschapsbelasting) is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten