Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior planeconoom middengebied (zzp)

Geplaatst 20 apr. 2022
Project ID: YIS 9112655
Plaats
Krimpen aan den IJssel
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 mei 2022
Einde: 28 apr. 2023
Tarief
Onbekend

Startdatum z.s.m.

Duur opdracht: 12 maanden met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 24 uur

Schaal: 12 cao gemeenten

Geschikte  kandidaten worden  voorgedragen bij binnenkomst.

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Onder eigen regie zal de gemeente nu een 'vijfde dorp' ontwikkelen, waarmee het inwonersaantal in de komende jaren aanzienlijk zal uitbreiden.

 

Het Middengebied (vijfde dorp)

Op 19 mei 2021 heeft de gemeenteraad van Zuidplas ingestemd met het Masterplan voor de ontwikkeling van 8.000 woningen in een nieuw dorp, twee nieuwe bedrijventerreinen en een vernieuwd landschap in het Middengebied van de Zuidplaspolder (zie Masterplan: https://www.zuidplas.nl/de-nieuwe-zuidplaspolder). Sinds de jaren ’70 is er een Nederland geen zelfstandig en compleet nieuw dorp gebouwd. Bovendien wordt het dorp klimaatbestendig en 100% energieneutraal ontwikkeld. Een grote opgave voor de gemeente Zuidplas, die het Middengebied onder eigen regie zal ontwikkelen.

Het Masterplan vormt de basis voor het opstellen van bestemmingsplannen en stedenbouwkundige en landschappelijke uitwerkingen voor de gebiedsontwikkeling. In deze fase zal de gemeente ook starten met de civieltechnische voorbereidingen en gaat de gemeente grond in het plangebied verwerven. Uiterlijk in 2024 wordt er gestart met de bouw.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelf organiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Je komt te werken binnen de aantrekkelijke en innovatieve groeigemeente Zuidplas! en gaat aan de slag bij het cluster Gebiedsontwikkeling en Planeconomie en Opgaven voor de Opgave Middengebied. Hier is veel ruimte om mee te bouwen aan het cluster zelf door ruimte voor eigen initiatief en ideeën op het gebied van projectmatig creëren, door te werken met nieuwe technieken en moderne opdrachtgever-opdrachtnemer aanpak.

Je opdrachtgever is de Opgavemanager Middengebied, die integraal verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het Middengebied in brede zin, en die leiding geeft aan het projectteam waar jij deel van uitmaakt. De verantwoordelijk lijnmanager is het clusterhoofd Gebiedsontwikkeling en Planeconomie.

 

Wat ga je doen als Senior Planeconoom?

Vind je het leuk om samen te werken in een projectgroep? Ben je doel- en resultaatgericht en omgevingsbewust? Ben je in staat om innovatieve ontwikkelingen te vertalen naar concrete praktijkoplossingen? Ben je in staat de grote lijn vast te houden? Coördineer je makkelijk en stuur je tijdig bij met het oog op het afgesproken eindresultaat? Dit zijn zomaar een paar belangrijke vragen die we aan je stellen.

 

Als senior planeconoom ben je samen met de werkgroep Financiën/grondexploitatie verantwoordelijk voor:

•              Het maken van een grondexploitatiemodel passend bij de ontwikkeling van het Middengebied;

•              Het opstellen en actualiseren van grondexploitatieberekeningen, haalbaarheidsstudies en risicoanalyses;

•              Het analyseren van afwijkingen en veranderingen in het financieel kader en (zo nodig bestuurlijke) opdrachtgevers informeren en adviseren;

•              Bewaken en adviseren over het ruimtelijk/stedenbouwkundig kader (zoals het ontwikkelprogramma) van de gebiedsontwikkeling;

•              Meedenken in het reken- en tekenproces voor de uitwerking van de stedenbouwkundige keuzes;

•              In samenspraak met vastgoedadviseurs, projectleiders, ruimtelijke en civiele deskundigen voorstellen doen voor de ontwikkel- en financiële strategieën en contractvorming;

•              Adviseren over de inbedding van de financiële stromen in de financiële administratie op basis van de richtlijnen van de BBV.

 

Wat vragen wij van jou?

-         Je beschikt over een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, zoals in de richting economie, planologie of ruimtelijke ordening;

-         Je hebt minimaal 5 jaar relevante en aantoonbare werkervaring als planeconoom voor integrale gebiedsontwikkelingen en/of andere relevante RO-projecten in de afgelopen 5 jaar;

-         Je bent communicatief vaardig, weet wanneer je moet luisteren, op de voorgrond moet treden en kan helder en duidelijk communiceren;

-         Je beschikt over ervaring met planologische en civieltechnische procedures voor ruimtelijke ontwikkelingen;

-         Je bent in staat om zelf een grondexploitatiemodel te maken die voldoet aan de BBV-eisen van een grondexploitatie, maar ook bruikbaar is voor informatievoorziening in bredere context op management niveau, zoals voortgangsrapportages en relaties met de programmabegroting;

-         Ook ben je zelf instaat om de informatie uit de grondexploitatie(s) of andere financiële stelsels helder en overzichtelijk weer te geven in informatiedashboard(s).

-         Ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocedures binnen gemeentelijke organisaties is een pré;

-         Je beschikt over aantoonbare kennis van de huidige en toekomstige regelgeving (BBV, omgevingswet, de zogenaamde grexwet, enz.);

-         Je hebt ervaring en kennis met het financieel adviseren van integrale gebiedsontwikkelingen (met een combinatie van woningbouw, bedrijventerreinen en/of groenontwikkeling).

-         Je bent een strategisch planeconoom die breder denkt dan alleen cijfers. Vanuit je kennis met het adviseren over en bewaken van ruimtelijke kaders draag je bij aan goede planontwikkeling daarvoor.

-         Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

 

Als senior planeconoom overzie je de samenhang tussen financiën, (ruimtelijke) kwaliteit en ontwikkelproces. Je maakt de planvorming financieel inzichtelijk, je bent betrokken en je denkt mee om de gebiedsontwikkeling van het Middengebied Zuidplaspolder een succes te maken. Je financiële analyses en communicatievaardigheden versterken dit.

 

Bovenal vind je het leuk om via jouw werk bij te dragen aan belangrijke ruimtelijke en maatschappelijke opgaven van vandaag, zoals de woningbouwopgave, klimaatbestendigheid/energietransitie/duurzaamheid, en nieuwe ruimte voor economie en bedrijvigheid

 

Tot slot ben je een teamspeler, houd je van een grapje en zoek je je collega’s op!

 

Bij de Gemeente Zuidplas ben je verzekerd van een leuke en uitdagende opdracht. Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten