Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior medewerker Burgerlijke Stand

Geplaatst 17 sep. 2021
Project ID: YIS 9101289
Plaats
Lansingerland
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 15 sep. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 14-10 10:00

 

Beleidsuitvoering:

 

- Adviseert en neemt besluiten op complexe dossiers burgerlijke stand en op beroepsmogelijkheden die hieruit komen bij de officier van Justitie of rechtbank, IPR, brondocumenten en zaakgericht werken.

- Beoordeelt buitenlandse brondocumenten en vraagt nadere informatie op bij binnenlandse en buitenlandse autoriteiten (bijvoorbeeld ambassade, vakvereniging, IND en overheidsinstanties) toetst rechtbankbeschikkingen en overige documenten op juistheid en volledigheid.

- Neemt bij huwelijk of geregistreerd partnerschap de eed in ontvangst indien (één der partners) geen geboorteakte of akte van bekendheid kan verschaffen. Stelt vervolgens brieven/beschikkingen op voor huwelijk. 

- Stelt brieven en beschikkingen op voor alle burgerlijke stand producten zoals huwelijk, geboorte, echtscheiding, erkenning, namenrecht e.d.

- Zorgt voor informatieverstrekking en adviseert aan verschillende partijen (onder andere IND, advocaten e.d.)

- Maakt complexe akten op en plaatst latere vermeldingen bij registerakten, onder andere op basis van beschikkingen van de rechtbank, Koninklijke Besluiten, verzoek van burgers, etc.

- Verricht administratieve taken en stelt beschikkingen, verklaringen, informatiebrieven aan burgers, advocaten en akten op.

- Behandelt en beoordeelt naturalisatie – en optieverzoeken (ook de complexe verzoeken) en organiseert de naturalisatieceremonie.

- Draagt zorg voor de uitvoering van het Internationaal Privaatrecht en beoordeelt brondocumenten.

- Behandelt en controleert de backoffice van frontoffice aanvragen.

- Adviseert en maakt besluiten naar het college van aanwijzingen (voorheen benoemingen) (b)absen en trouwlocaties.

- Is het aanspreekpunt en begeleidt de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babs) en de trouwzaal en externe trouwlocaties bij huwelijk- en partnerschapsceremonies

- Voltrekt/registreert huwelijken – en partnerschapsregistraties met een persoonlijke toespraak op zowel een interne als externe trouwlocatie.

 

Uitvoeringsbeleid en professionalisering:

 

- Komt tot een analyse van ontwikkelingen en jurisprudentie op het vakgebied, signaleert knelpunten in de uitvoerbaarheid van beleid en vertaalt dit naar voorstellen.

- Fungeert als eerste aanspreekpunt. Treedt op als vraagbaak voor collega’s bij inhoudelijk complexe vragen met betrekking tot de burgerlijke stand, IPR en naturalisatie en coacht in het maken van een professionele afweging. Begeleidt de specialist BS en junior specialist in uit te voeren werkzaamheden van de burgerlijke stand en draagt op niveau vakkennis over.

- Richt nieuwe werkprocessen in met betrekking tot de burgerlijke stand. Draagt zorg voor het doorvoeren van wetswijzigingen.

- Stelt zelfstand, maar wel integraal met anderen, adviezen en bestuurlijke stukken op met betrekking tot de uitvoering en het uitvoeringsbeleid van de Burgerlijke Stand.

- Heeft een signalerende rol naar de teammanager op inhoud, werkbeheersing, knelpunten e.d.

- Werkt mee om de kwaliteit van de burgerlijke stand te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

- Verzorgt de inhoudelijke aansturing en bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening, door het monitoren en coachen van de kwaliteit van de dienstverlening en het instrueren en inwerken van nieuwe medewerkers op applicatie- en werkprocesniveau. Controleert en geeft aanwijzingen over de werkzaamheden voor wat betreft de juistheid van gevolgde aanpak en op naleving van regels en afspraken. Herkent de rode draad bij knelpunten in de kwaliteit van de collega’s en komt met voorstellen voor verbetering, opleiding of training.

- Geeft input richting de kwaliteitsadviseur voor het afhandelen van klachten van inwoners op het vakgebied.

 

Functie-Eisen:

 

- Specifieke beleidslijnen en daarbij behorende relevante wet- en regelgeving, processen en procedures zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden.

- Rapporteert aan de teammanager over de inhoud, voortgang (planning) en resultaat van de werkzaamheden.

- Neemt zelfstandig uitvoeringsbesluiten over complexe dossiers.

- Informeert en stemt af met interne- en externe betrokkenen.

- HBO werk- en denkniveau. Opleiding persoonsinformatiemanagement.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten