Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior medewerker BRP & Nationaliteit (zzp)

Geplaatst 12 apr. 2024
Project ID: YIS 9154210
Plaats
Venlo
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 apr. 2024 14:00

Gemeente Venlo

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-3-2025

Aantal uur: voorkeur 24 uur. Minder of meer is bespreekbaar

Functieschaal: 10

Tarief: €73-€84 afhankelijk van ervaring

Ze zoeken een Senior kandidaat met +5 jaar werkervaring op zowel BRP als nationaliteit!

Als Senior Medewerker BRP & Nationaliteit ben jij vooral bezig met de complexere rechtsfeiten in de BRP. Je start een onderzoek naar de identiteit van een burger aan de hand van (buitenlandse) reis-, identiteits- en brondocumenten, je beoordeelt een persoonsonderzoek bij twijfel aan een of meerdere categorieën op een persoonslijst en je beoordeelt een aangifte van afstand van de Nederlandse nationaliteit en beoordeelt of het Nederlanderschap niet verloren is gegaan.

 

Ook handel je digitale berichten af in de BRP vanuit andere gemeenten en overheidsorganen (berichtenverkeer), beoordeel je (schriftelijke) verzoeken tot inzagerecht en opgaaf verstrekkingen en wijzig je a-nummers in de BRP en beoordeel je foutmeldingen van een BSN in de BRP.

 

Daarnaast draag je bij aan het verbeteren van de dienstverlening door het uitvoeren van kwaliteitsmetingen en audits en fungeer je als klankbord voor de medewerkers BRP & Nationaliteit. Wellicht doen ze een beroep op jouw expertise bij het beoordelen, toetsen en verwerken van een voornaamswijziging, geslachtsnaamwijziging o.b.v. een (buitenlands) document in de BRP.

 

Een verdere greep uit jouw takenpakket:

-       De verwerking en controle van een verzoek tot (her)vestiging van een niet-ingezetene (na intake en beoordeling door de medeweker Burgerlijke Stand) en het aanleggen, actualiseren en corrigeren van de persoonslijst.

-       Het beoordelen, toetsen (echtheidskenmerken, vorm en inhoud) en het verwerken van een (buitenlands) brondocument in de BRP, o.a. op basis van het internationaal privaatrecht (IPR).

-       Het in behandeling nemen/beoordelen (actualiseren en/of corrigeren) van BRP gegevens aan de hand van (buitenlandse) brondocumenten.

-       Het afvoeren van een persoonslijst uit de BRP en het opschorten van een persoonslijst bij een dubbelopneming.

-       Regievoeren op en het monitoren van het proces bestuurlijke boete.

-       Het behandelen van berichten in de TMW waarmee een afnemer aan de beheerder van de BRP melding doet van een (mogelijke) onjuiste gegevens in de BRP.

Wat neem je mee?

-       HBO werk- en denkniveau.

-       Brede kennis van BRP, GBA, BS, IPR en Nationaliteitswetgeving.

-       Het kunnen lezen/interpreteren van Franstalige, Engelstalige en Duitstalige akten is een pre.

  • +5 jaar werkervaring als BRP specialist en Nationaliteit.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten