Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior lobbyist "Den Haag" voor smart delta Drechtsteden/Dordrecht (zzp)

Geplaatst 30 okt. 2023
Project ID: YIS 9142270
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
85 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 nov. 2023 12:00

Duur voor nu: z.s.m. voor 6 maanden

Schaal: 12

Richttarief: €105

Aantal uren: 32/36 uur per week

In deze rol is hybride werken mogelijk. Zowel thuis als op kantoor


Introductie

Ben jij in staat om onze ambities te koppelen aan regionale- en landelijke ontwikkelingen door middel van een concrete en ambitieuze lobby acties? Als Senior lobbyist werk jij binnen een team PA met bestuurders, strategen en communicatiespecialisten samen.


Waar kom je te werken?

Smart Delta Drechtsteden is een economische regio en leefomgeving voor ruim 300.000 inwoners aan de rand van de Randstad. Een van onze troeven is dat we de Europese motor zijn voor maritieme innovaties, technologie en toepassingen. Met startups, scale-ups, mkb en internationale topbedrijven als Van Oord, Boskalis, Fokker, IHC en Damen Shipyards versterken we de hightech maakindustrie in Nederland én Europa. Gezien de behoefte aan meer Europese autonomie is die troef nu belangrijker dan ooit.

 

In deze rol van Senior lobbyist ga je vanuit de Gemeente Dordrecht gebruik maken van Smart Delta Drechtsteden, als overheid zetten wij ons namelijk met nog 6 gemeenten en 3 gemeentelijke regelingen in voor onze gezamenlijke missie ‘Slim samen vooruit’. Met meer dan 5.000 collega’s werken we aan de samenleving van morgen.

Wat ga je doen?

Je werk binnen een team PA met bestuurders, strategen en communicatiespecialisten samen. Jij bent in staat om onze ambities te koppelen aan regionale- en landelijke ontwikkelingen door middel van een concrete en ambitieuze PA aanpak. Je werkt nauw samen met en in opdracht van Gerard Schouw, ambassadeur voor Smart Delta Drechtsteden. Vanuit jouw rol verbind je mensen, kansen en weet concrete lobbyresultaten in "Den Haag" te realiseren. Daarnaast heb jij ook enkele lobbydossiers van Dordrecht en de stedelijke regio in beeld en stuurt op resultaat. Complexe inhoud kun je vertalen naar begrijpelijke boodschappen in woord en beeld. Mensen vinden het prettig om met jouw te werken en je legt makkelijk contacten.


Jij bent als geen ander op de hoogte van Haagse politieke en bestuurlijke ontwikkeling. Zit bovenop het nieuws en weet hoe de ‘politieke hazen’ lopen. Uiteraard heb je affiniteit met de inhoudelijke vraagstukken in onze regio.

 

Aan strategische tafels kun jij meedenken en overtuigend adviseren vanuit lobby en public affairs perspectief. Je weet daarbij anderen mee te nemen en door te zetten. Je brengt excellente kwaliteiten mee om acties op tijd en nauwgezet uit te voeren. Denk hierbij aan position papers, werkbezoeken of het regelen van afspraken met regionale kopstukken, bij jou gaan denken en goed uitvoeren ineen!


Daarnaast geef je strategisch advies over de inzet van Dordrecht en de Drechtsteden richting provincie, het rijk en indien relevant Europa. Daarbij werk je vanuit je kennis in Den Haag mee aan strategische besluitvorming in onze organisatie.

 

Wat neem je mee?

Je beschik je over kennis van bestaande en relevante netwerken voor gemeenten op provinciaal (ZH) en rijksniveau, je bent een ervaren lobbyist en kent de weg in Den Haag. Jouw kennis van relevante stedelijke vraagstukken vinden wij ook belangrijk.


Aanvullend herken jij jezelf in het volgende profiel: 

•   Hbo/wo-niveau en hierdoor in staat mee te denken over de strategische context en invulling van programma's & projecten;

•   Een ervaren lobbyist die een hands-on mentaliteit combineert met een enthousiasmerend en verbindend karakter;

•   Kennis en ervaring met lobby en Public Affairs: alert inspelen op ontwikkelingen, monitoren, analyseren, vertalen naar de organisatie, strategisch adviseren, netwerk opbouwen en onderhouden;

•   In staat te agenderen, argumenteren, beïnvloeden en overtuigen. Ook ben je in staat om verbinding te maken, belangen te duiden en compromissen te vinden.

 

Daarnaast ben je in staat om in een bestuurlijke en ambtelijk complexe omgeving te functioneren, belangen te doorzien en daarop in te spelen. Hierbij beschik je over natuurlijk overwicht en uitstekende communicatieve skills. Je bent politiek sensitief, kan professioneel schakelen met wethouders en burgemeester(s) en kunt de verbinding leggen naar een ambtelijke organisatie die in beweging is. Ook ben je onafhankelijk, ondernemend, op samenwerking gericht en je stelt doelrealisatie en opgaven centraal.

Wat bieden we jou?

 Wij bieden je een uitdagende tijdelijke opdracht voor een periode van ongeveer zes maanden. De inschaling is schaal 12 (CAO SGO) op basis van een 36-urige werkweek.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten