Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior jurist vergunningverlening WABO (zzp)

Geplaatst 25 jan. 2022
Project ID: YIS 9108261
Plaats
Lansingerland
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 15 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 13-02 12:00

Startdatum inzet: 15-2-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 36,00

 

Lansingerland is een echte ontwikkelgemeente. Er zijn legio mogelijkheden voor de ontwikkeling van woningen, bedrijventerrein en high-tech kenniscentra, zoals Greenport voor de land- en tuinbouw. Jij kan hieraan bijdragen door de komende jaren het omgevingsplan mee te helpen ontwikkelen en op te bouwen. 

Wat je gaat doen 
Jij neemt de verantwoording voor de inhoud en opbouw van het omgevingsplan. Je adviseert over mogelijke processtappen en besluitvorming. Bestemmingsplannen en de onderwerpen milieu en duurzaamheid zijn jou niet onbekend. Jij zet jouw kennis in voor onder andere de volgende werkzaamheden:

 

  • Je bouwt het omgevingsplan samen met collega’s verder uit en schakelt daarover op verschillende niveaus van bestuur, beleid tot uitvoering ; en
  • Je bereidt de implementatie van de Omgevingswet voor, eventueel in de rol van projectleider. Dit doe je niet alleen, maar samen met jouw collega senior jurist omgevingsplan en andere collega’s;
  • Je adviseert over het nieuwe instrumentarium van de Omgevingswet aan je collega’s en je adviseert het bestuur, de griffie en de gemeenteraad in de ontwikkelingen en mogelijke keuzes.


 


Wie je bent 
Je ziet de grotere lijn en weet losse puzzelstukken met elkaar te verbinden. Je weet jezelf goed te verwoorden en maakt duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen. Als liefhebber van het vak heb je continu aandacht voor alle ontwikkelingen en trends voor de fysieke leefomgeving en de Omgevingswet. Je kijkt verder dan je eigen vakgebied en de eigen gemeentegrenzen. Je zoekt de samenwerking zowel intern als extern op om tot de best mogelijke ideeën en oplossingen te komen. Je communiceert hierbij helder en durft ook ‘‘nee’’ te verkopen als de situatie daarom vraagt. 
 

 

Wat wij vragen 
Voor deze rol dien je stevig in je schoenen te staan en de nodige ervaring mee te nemen. Concreet vragen wij het volgende van jou:


 

  • Je hebt een succesvol afgeronde juridische universitaire opleiding;
  • Je beschikt over tenminste 5 jaar relevante werkervaring als jurist op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening of een aangrenzend vakgebied; en
  • Je hebt aantoonbare werkervaring binnen het brede domein van de fysieke leefomgeving en de toepassing van wetgeving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).



 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten