Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior inkoper (zzp)

Posted Jul 5, 2022
Project ID: YIS 9117230
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
5 maanden
(Jul 18, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 8, 2022 2:00 PM

Startdatum inzet: zo snel mogelijk

Einddatum inzet  31-12-2022

Uren per week: 36

Schaal: 11

 

Zoek jij een opdracht binnen een organisatie waar jij jezelf, het team en de organisatie verder kunt ontwikkelen op het gebied van inkoop? Waar je als senior in contact staat met de hele gemeente en als regisseur met vele externe partijen? Dan is dit jouw opdracht!

 

Over het team

Het team inkoop is een professionele en volwaardige inkoopteam, met inkopers 2.0. Inkopers nieuwe stijl; vertrouwde business partners die inhoudelijk kunnen schakelen met de organisatie en tegelijkertijd kennis hebben van zaken op gebied van inkoop & aanbestedingen. Inkopers die inkoop betekenis geven. Het is een enthousiast team dat zich met veel ambitie inzet voor hun collega’s van de gemeentelijke organisatie en voor haar leveranciers.

 

 

De uitdaging

Als Senior Concern Inkoper richt jij je op de zwaardere en strategische IT-inkooptrajecten. Gemeente Helmond staat aan de vooravond van een aantal mooie en uitdagende veranderingen op het gebied van informatisering en automatisering. In 2023 realiseert gemeente Helmond een ‘Huis voor de Stad’ met nieuwe werkconcepten en moderne IT-faciliteiten. Komende jaren zet deze modernisering zich door zodat gemeente Helmond aangesloten blijft op de digitale transformatie die gaande is. Je bent de adviseur van bestuur, directie en afdelingsmanagers op het gebied van inkoop en begeleidt deze trajecten als projectleider. Je levert een proactieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team. Je coacht en ondersteunt de collega’s om de inkoopvaardigheden te vergroten. Als Senior Concern inkoper heb je onder andere met de volgende thema’s te maken:

·       Je hebt regie op inkooptrajecten;

·       Je onderhoudt en bouwt contacten intern en extern;

·       Je signaleert, volgt en evolueert ontwikkelingen;

·       Je bent de ambassadeur van het inkoopvak en draagt dit op overtuigende wijze uit.

 

 

De ideale kandidaat…

De ideale kandidaat is iemand met zeer ruime ervaring als inkoper. 

Kent de diverse vormen van aanbestedingen en is de projectleider die deze trajecten van begin tot eind regisseert. 

Heeft ervaring met het begeleiden van complexe en strategische (Europese) IT-aanbestedingstrajecten die een bijdrage leveren aan de veranderingen op het gebied van informatisering en automatisering en de ingebruikname van ons ‘Huis voor de Stad’. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de aanbesteding van diverse applicaties, onze IT-infrastructuur, end user devices en audiovisuele middelen. Je hebt een goed business instinct en bent in staat goed te luisteren naar de diverse inkoopvragen. Je kent de gemeentelijke overheid en de Aanbestedingswet. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied en weet dit over te dragen. 

Je hebt kennis van het beleid, de werk- en besluitvormingsstructuur en de rol van inkoop voor bestuurlijke belangen van de gemeente.

 

 

Daarnaast beschik je over:

·       WO werk- en denkniveau;

·       Afgeronde Nevi-2 opleiding of gelijkwaardig is een must;

·       Kennis van en ervaring in het inkopen van leveringen en diensten is een must;

·       Kennis van en ervaring in het inkopen in het sociaal domein is een pré;

·       Kennis van en ervaring met CTM is een pré;

·       Kennis van en ervaring met de GIBIT;

·       Daadkracht, neem je initiatief, en ben je resultaatgericht.

 

 

Over gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Plannen worden gemaakt op basis van interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. De opgaven in de stad kunnen divers zijn: van het initiëren en begeleiden van de bouw van een sportcomplex, tot het opstellen van plannen voor klimaatneutrale wijken. Van bijdragen aan een plan voor smart mobility, voor een goed bereikbare stad, tot het ontwikkelen van een aantrekkelijk stadshart. En van het optimaliseren van het gebruik van bedrijventerreinen tot het revitaliseren van stadswijken. Helmond is volop in ontwikkeling, en jij bent bereid daar met jouw inkoop kennis aan bij te dragen. Helmond heeft ook bovenregionaal een steeds bekendere naam. Een landelijke of Europese dimensie aan de projecten schrikt je niet af, maar trekt juist aan.

 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

Similar projects

+ Search all projects