Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior inkoopadviseur (zzp)

Geplaatst 8 sep. 2023
Project ID: YIS 9139341
Plaats
Zuidplas, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 sep. 2023
Einde: 25 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 sep. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duuropdracht: 6 maanden, met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 32-36 uur per week

Schaal: 11

Goede kandidaten worden na het aanbieden direct voorgedragen.


Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht,

Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte

tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze

ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken

wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal

collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op

interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een

nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog involle gang.

Hoe versterken wij de doelmatigheid bij inkopen, zoals met SROI? Hoe zorgen we ervoor dat we als gemeente duurzaam inkopen? Hoe zorgen we ervoor dat de rechtmatigheid geborgd wordt en dat wij ook krijgen wat wij willen? Hoe prikkelen wij de andere collega’s om de juiste inkooptools in te zetten? Hoe zorgen wij ervoor dat wij met inkopen nog meer uit het vat kunnen halen? Dit zijn een aantal vragen waar jij als senior inkoopadviseur op adviseert.

Als Senior Inkoopadviseur speel jij een rol in de verdere ontwikkeling en professionalisering van deze functie. Er liggen voldoende uitdagingen waar jij mee aan de slag kunt. Een belangrijke taak van de Senior Inkoopadviseur is het adviseren en ondersteunen van onze collega’s bij het procedureel en inhoudelijk begeleiden van Europese en nationale aanbestedingen. Daarom is het van belang dat jij als Senior Inkoopadviseur ook ervaring hebt met Europese aanbestedingen. Je kunt de impact van keuzes voor onze collega’s goed overzien en overbrengen, zoals bij de voorbereiding van een aanbesteding.

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

 Adviseren bij nationale en Europese aanbestedingen;

 Adviseren op het gebied van rechtmatigheid & doelmatigheid, zoals de invulling van de SROI, duurzaamheid en het stimuleren van de lokale economie;

 Meedenken en meedoen in het professionaliseren van inkoop(processen) binnen de gemeente Zuidplas;

 Adviseren bij contractmanagement & contractbeheer;

 Gevraagd en ongevraagd advies geven op het gebied van inkoop;

 Inlezen op de laatste trend en ontwikkelingen op het gebied van aanbestedingen en inkoop.


Als medewerker van de gemeente Zuidplas ben je vernieuwend en wil je richting geven aan en meedenken over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de inkoopfunctie zich in bevindt. Je bent politiek en maatschappelijk betrokken en wil jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving voor de inwoners van de gemeente Zuidplas.

Daarnaast ben je klantgericht en weet je de wensen en behoeften van jouw klanten op een proactieve wijze te onderzoeken, hiernaar te handelen en een duurzame klantrelatie op te bouwen. Je toont eigenaarschap door zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan oplossingen, acties en resultaten. Je bent kwaliteitsbewust en de kwaliteit van jouw plannen, producten of diensten voldoet aan de verwachtingen van je omgeving. Het is een pré als jij inkoopontwikkelingen op de voet volgt en ervaring hebt met contractmanagement en innovatieve vormen van aanbesteden.

Je bent een gepassioneerd senior inkoopadviseur met hart en passie voor samenwerken, zowel intern als extern. Je weet mensen te motiveren en bent inspirerend voor anderen om bij te dragen aan de koers van de organisatie. Je bent gewend om als generalist met veel onderwerpen tegelijkertijd bezig te zijn en hebt hierbij een planmatige werkhouding. Je hebt ervaring in het politieke speelveld en weet als geen ander hoe een bestuurder of een collega te adviseren rekening houdend met het speelveld. Je bent alert op ontwikkelingen en vertaalt deze in concrete acties voor de gemeentelijke organisatie. Hierbij ligt de nadruk van buiten naar binnen te denken en zet je regelmatig de ramen en deuren open voorandere ideeën. Je bent toegankelijk voor collega’s en beweegt natuurlijk tussen de verschillende stakeholders.

Daarbij mag het werken in een interessante politieke omgeving, waarbij direct contact met het bestuur niet nieuw voor je is.

Daarnaast beschik je over:

 Minimaal HBO werk- en denkniveau en NEVI 1;

 Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van Europese aanbestedingen;

 Kwaliteiten om een stevig en onafhankelijk advies te geven;

 Ervaring met politiek-bestuurlijke netwerken;

 Van nature een werkhouding gericht op samenwerking en het creëren van kansen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten