Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior HR adviseur (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2022
Project ID: YIS 9113640
Plaats
Best
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 mei 2022 15:00

Uren per week: 32 uur

Duur opdracht: 1 juni t/m 31 dec 2022

Indicatief tarief: 76 euro (bespreekbaar, op basis van de kennis en vaardigheden kan je aanbieden met een hoger tarief).

 

Gemeente Best is een ambitieuze gemeente in Zuidoost Brabant: een van de slimste regio’s van de wereld. Best is trots op de sociale samenhang, de goede werkgelegenheid, het prettige woonklimaat en de bereikbaarheid met alle vervoersmogelijkheden door de ligging bij de A2, de A58, A50 en uiteraard het station.

Binnen de afdeling Advies & Financiën, vakgroep Personeel & Organisatie, zijn we op zoek naar een senior adviseur P&O a.i.

 

Vakgroep Personeel & Organisatie

De vakgroep Personeel & Organisatie is onderdeel van de afdeling Advies & Financiën. We vinden het belangrijk dat iedereen die voor onze gemeente werkt, dat op een goede manier kan doen. Vanuit P&O faciliteren we dit door het geven van advies en informatie aan collega’s, managers en bestuur. Maar ook door diverse zaken voor onze medewerkers te regelen.

We werken met twee allround adviseurs en één senior adviseur, een ondersteunend medewerker P&O en een medewerker personeels- en salarisadministratie. De functie van senior adviseur P&O komt nu vacant. 

Daarnaast zoeken we binnenkort nog extra versterking met een p&o professional, zodat we leidinggevenden en medewerkers nog beter kunnen ondersteunen in het lopende traject van organisatieontwikkeling.

 

Wat houdt de functie van senior adviseur Personeel en Organisatie in?

  • Je adviseert en ondersteunt de directie/WOR-bestuurder, het Managementteam en het college van B&W waar het gaat om organisatiegerichte vraagstukken. Regelmatig sluit je aan in het Managementteam voor P&O vraagstukken.
  • Je ontwikkelt, begeleidt en voert het organisatie breed P&O beleid uit binnen de gemeentelijke organisatie.
  • Je adviseert gevraagd en ongevraagd over alle P&O vraagstukken binnen diverse afdelingen/teams op basis van de afgesproken werkverdeling met je collega-adviseurs. Waar nodig schakel je hierbij in- en externe experts in.
  • Je werkt mee aan P&O- en vakgroep overstijgende projecten, al dan niet in de rol van projectleider.
  • Je bewaakt de gewenste kwaliteit van dienstverlening vanuit de vakgroep en hebt oog voor de verbindende elementen met andere disciplines. Hierin ben je organisatie breed aan het werk.
  • Je regelt de werkverdeling binnen de vakgroep. Je bent hun vraagbaak en sparringpartner. Waar nodig coach je hen op het P&O vakgebied.

 

Wie zoeken wij?

De organisatie, de afdeling en de vakgroep zijn volop in beweging. We zijn nadrukkelijk op zoek naar een positief ingestelde collega, een verbinder, iemand die kan reflecteren en verandervermogen heeft. 

Je toont persoonlijk eigenaarschap, kijkt over grenzen heen en stemt af met je collega’s. Je werkt planmatig en bent praktisch, resultaatgericht en zorgt hierdoor voor rust en overzicht.

  • Je beweegt je gemakkelijk tussen de mensen en bent een team-player.
  • Je spreekt een ieders taal en weet zo de ander mee te nemen in wat nodig is.
  • Je draait je hand niet om het voortouw te nemen in complexe vraagstukken.
  • Je bent analytisch sterk en in staat om problemen te ontleden en in samenhang aan te pakken.
  • Daarnaast toon je lef en durf je voor als het erop aankomt beslissingen te nemen en je eigen standpunt te verdedigen.
  • Je werkt vanuit de bedoeling en kijkt vanuit dat uitgangspunt naar wat wèl mogelijk is.
  • Je hebt een klant- en resultaatgerichte houding, je vindt samenwerken vanzelfsprekend, bent proactief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Vanuit jouw senioriteit heb je een belangrijke voorbeeldfunctie en weet je te verbinden

 

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren beschik je verder over

· een HBO+/ WO werk- en denkniveau

· brede kennis en ervaring op het gebied van HRM en WOR

· veranderkundige expertise/inzicht en ervaring met de toepassing daarvan bij organisatievraagstukken

· voldoende arbeidsjuridische kennis om basisvraagstukken zelf te kunnen afhandelen en om te kunnen sparren met en sturen op de inzet van in- of externe experts

· Coachingsvaardigheden

· Projectleiderscapaciteiten

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten