Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior functioneel tester (zzp)

Posted Jan 17, 2023
Project ID: YIS 9126915
Location
Groningen, Groningen
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
1 year
Starts: Jan 23, 2023
Ends: Jan 22, 2024
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jan 23, 2023 12:00 PM

Dienst Uitvoering Onderwijs

Startdatum inzet: 23-1-2023

Einddatum inzet: 22-1-2024

Uren per week: 36,00

Standplaats: Groningen

Max tarief: € 82,00


Ben jij die ervaren tester, die wil bijdragen aan het behouden en verbeteren van de kwaliteit van onze applicaties? En ben jij in staat om testautomatisering binnen DUO naar een hoger niveau te tillen? Wij dagen je uit om onze vooruitstrevende ICT-omgeving nog vooruitstrevender te maken!


Samen met je collega’s werk je aan het optimaliseren van applicaties met behulp van een breed scala aan technologieën en werkwijzen, waarvan testautomatisering een essentieel deel uitmaakt. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld continuous deployment, geautomatiseerde security- en performancetesten, cloud, ElasticSearch en user experience. Heb je adviezen en vernieuwende ideeën op deze gebieden? Deel ze dan vooral!


Je denkt mee over en je draagt samen met jouw DevOps team concreet bij aan het optimaliseren van het gebruikersgemak. En je zorgt dat de klanten van DUO, zoals studenten, leraren en onderwijsinstellingen, probleemloos en soepel onze applicaties kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een studiefinancieringsapplicatie of een digitaal examenplatform waarin je de Cito-toets beschikbaar stelt voor ruim 7.000 basisscholen.


Achtergrond opdracht

We hebben binnen de onderstaande DevOps teams ruimte voor een senior Test Engineer:


Team BAP: (Basis Administratie Persoon)

BAP’s hoofdtaken zijn het inwinnen, beheren en ontsluiten van alle persoonsgegevens (zo’n ruim 12 miljoen personen) van alle interne afnemers, daarnaast beheren we de postcode applicatie en de BCE (oude BAP CIOP Emulator) voor de verbinding met legacy systemen. We hebben een belangrijke realtime koppeling met het BRP (voorheen GBA) en houden we alle gegevens (zoals de persoon, adres (binnen – en buitenlands, ouder, kind, relatie, huwelijk), synchroon.


Team RIA: (Register Inkomen Administratie)

Team RIA valt onder het domein Persoon en heeft de applicaties Inkomenregister (INK) en Rekening- en machtigingadministratie (RMA) onder haar hoede. INK biedt intern diensten aan voor de registratie en ontsluiting van inkomensgegevens ten behoeve van diverse klantprocessen. Hiervoor worden zowel bij de Nederlandse als Buitenlandse Belastingdiensten gegevens ingewonnen (nu nog) op basis van bestandsuitwisselingen. RMA registreert rekeningnummers en machtigingen voor de verschillende afdelingen. Deze gegevens worden ontsloten voor het verwerken van het betalingsverkeer.


Team RIO: (Register Instellingen Onderwijs)

Bij RIO werken we aan een nieuw register dat alle scholen en opleidingen van Nederland zal gaan bevatten. En ook welke opleiding wanneer waar gegeven zal worden, en wat er in dit kader aan goedkeuringen en licenties is afgegeven. Dit totaalbeeld bestaat nu nog nergens. Dit alles gebeurt voor het gehele onderwijsveld. Hierbij zijn er per sector werkgroepen waar nieuwe requirements worden opgehaald en waar een demo wordt gegeven met de gemaakte software. Er is binnen het project veel direct contact met de afnemers van RIO. Met RIO worden een aantal systemen vervangen. Vele DUO systemen maken gebruik van RIO zoals de inschrijf systemen (voor alle sectoren) en studiefinanciering. Daarnaast worden er nog nieuwe systemen gebouwd zoals het faciliteren van subsidies voor opleidingen door het UWV, of een scholingsplatform waar je voor iedere opleiding of cursus kan zien wat de subsidiemogelijkheden zijn.


Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Werkervaring met SQL databases / query’s;

 • Rest services;

 • Relevante werkervaring in een Agile / Scrum omgeving (3 jr.);

 • Relevante ervaring met DevOps (3 jr.);

 • Kennis van testautomatisering (3 jr.);

 • Kennis van Java/Cucumber (3 jr.).Nice to have

 • Kennis van OpenShift is een pre;

 • Kennis van TypeScript is een pre;

 • Kennis van Cypress is een pre;

 • Werkervaring met het ondersteunen van collega's (met technische expertise);

 • Werkervaring met het samenwerken met collega's in een complexe omgeving, die voortdurend in beweging is.


Competenties

Gericht op samenwerken, teamspeler, communicatief sterk, leergierig, assertief, overtuigend, besluitvaardig, oog voor grote lijnen, analyserend vermogen, goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Similar projects

+ Search all projects