Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior functioneel beheerder Ruimtelijk domein (zzp)

Geplaatst 31 mei 2024
Project ID: YIS 9158860
Plaats
Venray
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 jun. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 jun. 2024 12:00

De gemeente Venray.

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden (met kans op verlenging van nog 6 maanden)

Urenomvang: 24-32 uur per week

Functieschaal: 10

Tariefindicatie €83-88 (afhankelijk ervaring)

Het ruimtelijk domein is volop in ontwikkeling. Wetgeving zoals de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouwen hebben invloed op de huidige informatievoorziening. Meer algemeen vragen de Wet Open Overheid en de Wet elektronische publicaties de aandacht. We hebben nog niet scherp wat er allemaal op ons afkomt, maar hé, daar ga jij ons bij helpen! Je gaat vast een waardevolle bijdrage leveren aan het anticiperen op en uitvoeren van de juiste acties als gevolg van continue ontwikkelingen. Dat maakt het werken bij de gemeente nooit saai en geeft je de ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Je maakt deel uit van een centraal team van functioneel beheerders binnen het team I&A. In je dagelijks werk ben je veel in contact met, en werkzaam bij, de teams waar je ingezet wordt.

 

Venray werkt op het gebied van Bedrijfsvoering nauw samen met buurgemeente Horst aan de Maas. Als FB’er bouw je mee aan een succesvolle samenwerking.

 

Wat je gaat doen

Als FB’er is het jouw kerntaak om ervoor te zorgen dat jouw collega’s binnen de gemeente optimaal hun werk kunnen uitvoeren in de gebruikte systemen. Je wordt hierbij ondersteund door betrokken collega’s die hun kennis van de uitvoerende processen en de huidige applicaties graag met je delen. Je werkt nauw samen met je collega Functioneel Beheerder. Jullie gaan samen aan de slag met het beheren en verder doorontwikkelen van de applicatie Rx.Mission. Met jouw kennis en ervaring kun je ook onze eigen medewerkers en organisatie verder op weg helpen. Je vindt het leuk om je (directe) collega's te coachen en helpen om het werk te organiseren. Venray werkt samen met vrijwel alle Limburgse overheden als lid van het SGIV (Samenwerking Gemeenschappelijke Informatie Voorziening).

Een greep uit jouw werkzaamheden:

·      Het oppakken van incidenten die je zelf signaleert of die gemeld zijn door gebruikers. Dit varieert van zaken zoals het aanmaken van een account of bijwerken van autorisaties tot lastigere vraagstukken waarbij je echt de diepte in moet duiken om een oplossing te vinden. Jouw analytisch vermogen komt hierbij dus goed van pas!

·      Het aanpassen van de inrichting van de applicatie op basis van de wensen en behoeften van gebruikers. Jij weet de behoeftes helder te krijgen en de juiste, soms kritische, vragen te stellen. Bij het maken van aanpassingen in het systeem hou je rekening met de bedrijfsprocessen en informatievoorziening.

·      Het bieden van ondersteuning aan gebruikers bij vragen en problemen bij het gebruik van applicaties. Waar mogelijk ga je proactief te werk, bijvoorbeeld door gebruikers goed te informeren over aankomende updates of het maken van praktische gebruikershandleidingen.

·      Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en trends. Jij blijft op de hoogte van veranderingen binnen het werkveld, zowel in de gebruikte informatievoorzieningscomponenten als de geldende wetgeving. Hierdoor ben je ook in staat om mee te denken in de processen van de gebruikers, zodat je dit kunt vertalen naar het systeem.

·      Het begeleiden van updates en nieuwe releases in samenspraak met jouw gebruikers, het SGIV en de software leverancier.

·      Je werkt samen met onze eigen Functioneel Beheerder en jouw ervaring komt daarbij goed van pas! Je hebt daarin een coachende en soms ook sturende rol.

·      Het meewerken aan projecten op het gebied van informatievoorziening. 


Je neemt mee:

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau. Een opleiding met ICT-raakvlakken is zeker een plus. No worries, je gaat niet programmeren hoor.

  • Je neemt eigenaarschap en je kunt goed prioriteiten stellen. Dat betekent soms ook nee zeggen als het te druk is of de vraag stellen ‘Waarom is dit zo belangrijk?’.

  • Als je ergens niet direct uitkomt dan ga je op onderzoek uit. Je duikt de beschikbare informatie in, doorzoekt klantportalen, gaat in de testomgeving oplossingen uitproberen of schakelt met je collega’s of de leverancier.

  • Je weet structuur aan te brengen in je werkzaamheden zodat terugkomende zaken efficiënt en tijdig gedaan worden.

  • Je vindt het leuk om samen te werken: dit is een belangrijk onderdeel van je werk. Je bent communicatief vaardig, houdt de juiste mensen aangesloten en je bent behulpzaam ingesteld.

  • Ervaring binnen een overheidsorganisatie, in het ruimtelijk domein of in de rol van functioneel beheerder is een must. We zijn op zoek naar de ervaren functioneel beheerder die meteen ‘hands on’ een bijdrage kan leveren

  • Eis: kennis van/ervaring met RXMission of gelijkwaardige applicatie en kennis van de VTH processen. Laat dit duidelijk naar voren komen in je motivatie of het CV.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten