Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior functioneel beheerder (zzp)

Geplaatst 14 dec. 2022
Project ID: YIS 9125493
Plaats
Apeldoorn, Gelderland
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2023
Einde: 1 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 14 dec. 2022 12:00

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet: 1 januari 2023

Tijdelijke functie, met optie op vast

Uren per week : 36

Standplaats : Apeldoorn


In jouw rol van senior functioneel beheerder zorg jij samen met 5 collega functioneel beheerders voor de tweedelijnsondersteuning van de EU BTW E- commercesystemen. Je zorgt voor de oplossing van problemen en verstoringen in de systemen die voor EU btw e-commerce worden gebruikt. Je monitort de werking en koppelingen met andere systemen, je initieert de nodige acties als je afwijkingen constateert en je formuleert wijzigings- en verbetervoorstellen. Daarnaast ondersteun je de gebruikers van de systemen. De focus ligt met name op het systeem Bepalen Rechtsgevolgen E-commerce (BRE) welke de registratie en aangiftes/heffingen ondersteunt.

Als senior functioneel beheerder heb jij een duidelijke visie over de toekomst van je vakgebied en draag je die visie uit aan je collega-functioneel beheerders en de TOE. Je schakelt met zowel (lijn)management, businessvertegenwoordigers, productowners en andere key players binnen verschillende programma- onderdelen en dienstonderdelen. En je gaat (op eigen initiatief) gesprekken aan om namens je collega’s de belangen van functioneel beheer te behartigen.

Je zorgt voor een probleemloze uitvoering van de nieuwe processen/systemen en ondersteunt bij de implementatie van nieuwe processen/systemen. Specifieke aandacht ligt bij het verbeteren van het werken met IT Service Management (ITSM) en de stroom / afloopcontroles.

In jouw rol als senior functioneel beheerder EU btw E-commerce ben jij in staat om duidelijke relaties te leggen tussen de organisatorische belangen en de belangen op de werkvloer. Ook ben je verantwoordelijk voor het uitzetten van duidelijke lijnen, zodat collega-functioneel beheerders binnen de keten gezamenlijk hier mee aan de slag kunnen binnen het klant-tot-klant proces van EU btw E-commerce.

Achtergrond Opdracht

De Belastingdienst voert vanaf 1 juli 2021 de nieuwe btw-regels voor afstandsverkopen (e-commerce) uit. De ontwikkeling van IV-voorzieningen en de implementatie van de nieuwe EU btw-regels die hiervoor nodig zijn raken meerdere directies en ondersteunende diensten van de Belastingdienst. Met de nieuwe btw-regels voor afstandsverkopen kunnen ondernemers in één EU-lidstaat hun btw-melding/betaling doen in plaats van apart in de afzonderlijke lidstaten. Voor de ontwikkelingen van de IV-voorzieningen is een programma opgericht en binnen de directie Midden-en Klein Bedrijf (MKB) is een tijdelijke organisatie e-commerce (TOE) ingericht. De TOE voert twee processen uit; MSID (ondernemers registreren/melden/betalen in Nederland waarna afdracht naar de buitenlandse EU lidstaten plaatsvindt) en MSCON (ondernemers registeren/melden/betalen in een buitenlandse EU lidstaat waarna afdracht naar Nederland plaatsvindt).

De Tijdelijke Organisatie E-Commerce (TOE) is opgezet om het uitvoeringsproces handmatig uit te voeren (noodspoor) om vervolgens in 2022 te starten met de transitie naar de structurele voorzieningen (hoofdspoor). Wanneer in 2023 alle uitvoeringsprocessen stabiel lopen, zullen de werkzaamheden overgedragen worden aan de verschillende uitvoerende directies binnen de Belastingdienst. De TOE bestaat uit twee productieteams (MSID te Apeldoorn en MSCON te Venlo), een team Fiscale Sturing en een team Procesregie & Functioneel Beheer.


Functie-eisen:

  • HBO werk-denk niveau en ICT / beheer gerelateerde opleidingen en certificaten.

  • ITSM Foundation, ITIL Foundation, IT Foundation, A+ Essentials, Informatiesystemen Foundation, Applicatiemanagement Foundation, Information Security Foundation

  • Kennis van Agile/SAFE.

  • Kennis van BiSL framework.

  • Kennis van IV voortbrenging.

Functiewensen

  • Bij voorkeur ervaring als (senior) functioneel beheerder bij een (grote) overheidsorganisatie.

  • Ervaring met (data)migraties is een pre.

Dutch speaking candidates only! 

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten