Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior financieel adviseur Sociaal Domein (zzp)

Geplaatst 5 mei 2022
Project ID: YIS 9114253
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 30 sep. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 mei 2022 18:00

Startdatum inzet: 1-6-2022

Einddatum inzet: 30-9-2022

Omvang: 36u p/w

Tarief: conform schaal 11-12 cao gemeenten

Profiel: ervaring met het aandachtsgebied Sociaal Domein 

 

Als senior financieel adviseur bij gemeente Helmond ben je ondersteuner, financieel businesspartner en zorg je voor afstemming van (zeer) complexe vraagstukken met betrokken partijen. Je stuurt actief op de beheersing van de (financiële) risico’s. Je bent de stevige gesprekspartner voor het management, directie en bestuur bij strategische vraagstukken. Dit vraagt om een innovatieve invulling en een passend veranderproces waarbij de focus ligt op analyse, budgettering en planning ter ondersteuning van de primaire beleidsdoelstellingen. 

 

Je hebt onder andere te maken met de volgende taken: 

 Je adviseert proactief over (beleids)ontwikkelingen en de financiële implementatie van meerjarige uitvoeringsprogramma’s en –projecten. Hierbij houd je rekening met de politiek-bestuurlijke vraagstukken, de financiële beleidskaders en de beleidsdoelstellingen over de haalbaarheid van beleidsontwikkelingen, de financiële risico’s en de impact ervan op de gemeente. 

 Je regisseert, ondersteunt en adviseert budgethouders bij de uitvoering van de planningen controlcyclus. Je zorgt voor samenhang binnen en tussen de budgetten van de diverse budgethouders. 

 Je signaleert trends en risico’s waarvoor passende financiële beleidskaders en/of financiële informatievoorziening nodig zijn. Samen met het team Advies en beleid adviseer je over de kwaliteit van financiële besluitvorming en de begrotingsuitvoering. 

 Je leidt of neemt deel aan projecten en werkgroepen over het ontwikkelen en implementeren van financiële regelgeving, instrumenten en processen. 

 Je ondersteunt en faciliteert mede de ontwikkeling van het team financieel adviseurs. Dit betekent dat je meedenkt over de rol van de financieel adviseur binnen de gemeente. Je coacht en motiveert je collega’s om zich te blijven ontwikkelen als financieel adviseur. 

 

Over de afdeling 

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Binnen de gemeente is veel ruimte voor creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Er wordt meer en meer gefocust op de doelen en veel minder op regels en systemen.

 

Ook voor de gemeente Helmond zijn er de komende tijd de nodige financiële uitdagingen. Hoe houd je de begroting gezond gecombineerd met de gemeentebrede ambities vanuit onze strategische agenda. Verdere groei van inwoners, meer banen maar ook klimaat neutraal zijn onderdelen uit deze strategische agenda. De eenheid Advies en Beleid richt zich op het ontwikkelen van beleidskaders, het verstrekken van kwalitatief inhoudelijke financiële adviezen en het regisseren en bieden van ondersteuning bij het opstellen van de planning & control cyclus. Daarnaast wordt uitvoering gegeven aan het strategisch beheer van de gemeentelijke grondpositie alsmede aan de subsidieverantwoording. Komende tijd zullen de versterking van hoogwaardig en prospectief adviseren en het optimaal inzetten op digitalisering leidend zijn en in de doorontwikkeling van afdeling en het verwezenlijken van onze strategische agenda. 

 

Functie-eisen 

 

De ideale kandidaat is een bevlogen businesspartner met een brede financieel – economische achtergrond en heeft ervaring met het sociaal domein. Je bent een echte teamspeler die ook in staat is zelfstandig te werken. Een ervaren financieel adviseur met lef, stelt de juiste vragen en biedt (inhoudelijk) tegenwicht aan gesprekspartners op alle niveaus. Een persoon die zich de complexe omgeving snel eigen maakt en die over een grote bestuurlijke sensitiviteit beschikt. Verantwoordelijk en loyaal aan het team. 

· Je hebt een academisch werk- en denkniveau, met gespecialiseerde en brede kennis van overheidsfinanciën en bedrijfsvoering; 

· Je hebt ervaring binnen het sociaal domein; 

· Je bent vaardig in het leiden van en het werken in projecten en in het opstellen van financiële adviezen en rapportages; 

· Je hebt relevante werkervaring in het (strategisch) adviseren van directie en management en in het opstellen van kaders en regelgeving; 

· Het vermogen om op strategisch niveau te adviseren met balans tussen oplossen door tegen te denken en mee te denken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten