Gemeenteprojecten

Freelance Senior DevOps Engineer

Geplaatst 1 jun. 2021
Project ID: YIS 9094543
Plaats
Den Haag
Duur
1 jaar
(5 jul. 2021 - 30 jun. 2022)
Uren/week
40 hrs/week
Tarief
Unknown

De afdeling is verantwoordelijk voor alle innovaties en instandhouding rondom de netwerk provisioning IT applicaties van KPN.

Wij staan voor hoge beschikbaarheid en kwaliteit van de systemen voor onze klanten. Dit doen we niet alleen maar samen met onze leveranciers en service partners. De tooling vormt een tussenlaag tussen de Fulfilment straat waarmee klantorders aangemaakt en vertaald worden, en de netwerk managementlaag waar de verbinding voor de klant daadwerkelijk mee tot stand wordt gebracht.

 

Binnen ACN Networks werken we met zogenaamde T-shaped profielen. Dat wil zeggen dat in principe iedereen dezelfde functie heeft en alle werkzaamheden op zou kunnen pakken. Echter heeft iedere medewerker wel een specialisatie waarbij de kennis en ervaring op dat werkgebied ligt. De meeste tijd zullen medewerkers vooral werken aan zaken die binnen hun specialisatie liggen.


Doel opdracht:

Het oppakken van diverse ontwikkelwerkzaamheden conform sprintscope binnen de Agile manier van werken. In principe is ieder teamlid zoals eerder benoemd een DevOps engineer, maar de nadruk ligt voor deze opdracht bij de ontwikkelwerkzaamheden.

 

Acties/werkzaamheden:

1.       Ontwikkeling en configuratie van netwerk kritische applicaties (zoals verschillende RADIUS instanties) voor levering in zowel Volume als Value segmenten

2.       Beheer van betreffende applicaties

3.       Gebruik van CI/CD tooling voor ontwikkeling/test/release doeleinden

4.       Meedraaien in 24/7 stand-by diensten en on-call roosters

 

Verwachte resultaten:

Volwaardig Senior DevOps teamlid met een focus op het ontwikkelen van RADIUS applicaties, welke op een zelfstandige en proactieve wijze gerealiseerd worden, in samenwerking met andere teamleden/ontwikkelaars.

 

Specifieke opdrachtomschrijving:

Voor deze vacature is het nodig dat er op zelfstandige en proactieve wijze RADIUS instanties ontwikkeld kunnen worden, die onderdeel worden van een keten om mobiele Internet-of-Things diensten te leveren. We zijn op zoek naar iemand die uitgebreide ervaring heeft met netwerken en RADIUS applicaties kan ontwikkelen. Het is van belang dat betreffend persoon over senior ervaring beschikt en proactief te werk gaat, aangezien de mogelijkheden voor uitgebreide kennisoverdracht en opleiding beperkt zijn. 


Rol van de professional:

We zijn op zoek naar een ervaren DevOps Engineer om een van de squads binnen het Fulfilment domein van de Arrange tribe te versterken. Doel van de functie is om in een zelf organiserend team voor de KPN organisatie de applicaties voor de provisioning van netwerk verbindingen vorm te geven en te ontwikkelen. Er wordt gewerkt volgens de Agile werkmethoden (Scrum / Kanban) waarbij het team iteratief waarde levert aan het bedrijf.

 

Het team werkt aan een applicatie gebouwd met moderne technieken. Binnen het team is veel focus op netwerk gerelateerde ontwikkelingen en automatisering in de vorm van CI/CD en automatiseringsfunctionaliteiten voor business stakeholders. De teamleden zijn vrij om autonoom de laatste technologieën en technieken in te zetten.

 

Binnen ACN CTN werken we met zogenaamde T-shaped profielen. Dat wil zeggen dat in principe iedereen dezelfde functie heeft en alle werkzaamheden zou kunnen oppakken. Echter heeft iedere medewerker wel een specialisatie waarbij de kennis en ervaring op dat werkgebied ligt. De meeste tijd zullen medewerkers vooral werken aan zaken die binnen hun specialisatie liggen.

 

We zijn op zoek naar een resultaatgericht en ervaren teamspeler die niet bang is om het voortouw te nemen om een aantal toekomst vaste functionaliteiten te ontwikkelen


Kennis:

Vaardigheid in het Engels (spreken, lezen en schrijven) is een must, kennis van Nederlands (spreken, lezen en schrijven) is een sterke pre.


Must have:

·        RADIUS protocol knowledge

·        TCP/IP knowledge

·        Perl or similar programming languages

·        SQL

·        Docker

·        LinuxShould have:

·        DHCP protocol knowledge

·        Java

·        Python

·        Docker Swarm

·        Ansible

·        CI/CD experience

·        Jenkins

·        Testcase development and automation

·        REST/SOAP API integrationNice to have:

·        JMeter

·        Spring Boot

·        Kubernetes/K8S

·        Azure DevOps experienceErvaring:

·        Ervaring als DevOps Engineer (werkzaamheden t.b.v. volledige product lifecycle). Ontwikkeling van hoogwaardige software / services (code, test, build, maintain).

·        Ervaring met bovengenoemde tooling/frameworks.

·        Ervaring met netwerk-gerelateerde IT.

 

Opleidingen:

·        Technische HBO opleiding/denkniveau


Competenties:

·        Zelfstandig werkend

·        Proactief

·        Teamspeler

·        Communicatief vaardig

·        In staat kennis en kunde over te brengen op anderen

·        Agile/Scrum/Kanban mindset

·        Zoekt naar continue verbetering

·        Leergierig en altijd op zoek naar nieuwe manieren om dingen te doen

·        Gaat en staat voor de team doelen


Sollicitatie deadline is 03-6 om 13:00 uur