Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur/ Woordvoerder Sociaal Domein (zzp)

Posted Jul 28, 2022
Project ID: YIS 9118734
Location
Zwijndrecht , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Aug 5, 2022 - Jan 28, 2023)
Hours/week
16 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 8, 2022 12:00 PM

Duur: z.s.m. voor 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren: 16 uur

 

Wat ga je doen?

Als senior communicatieadviseur Sociaal Domein ben je één van de adviseurs van de wethouder Sociaal Domein en de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Je denkt mee op strategisch niveau over veel verschillende onderwerpen, je adviseert en ontwikkelt strategieën en plannen en werkt samen met je naaste communicatiecollega's aan de uitvoering ervan. Je stelt kritische vragen en geeft waar nodig tegengas. Soms ben je heel intensief betrokken, soms meer ad hoc. Belangrijk thema in de komende periode is onder andere het veerkrachtiger maken van buurten. Ambitie is de leefbaarheid in specifieke buurten in Zwijndrecht te vergroten, onder andere door het omzien naar elkaar te versterken en ontmoeting mogelijk te maken. Daarbij is samenwerking met ketenpartners essentieel.

Een tweede thema is bouwen aan vertrouwen: het herstel van het vertrouwen van inwoners en ondernemers in de lokale overheid. Dat doen we samen met organisatie, raad en inwoners; ervaring met participatie is daarom een pré.

 

Met wie werk je samen?

Samenwerken staat binnen ons 9 mensen tellende communicatieteam voorop. Zowel met elkaar binnen het communicatieteam, als met onze collega's in Zwijndrecht. Wij zoeken een teamspeler die zelfstandig aan de slag gaat met strategische advisering aan bestuur en management van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling en ook nauw samenwerkt met de collega’s van team communicatie (woordvoering, online communicatie, bestuurlijk advies) voor de samenhang en afstemming van de hoofdlijnen.

Team Communicatie Zwijndrecht bestaat uit (bestuurs)communicatieadviseurs en uitvoerende collega's. Het team werkt in 3 kleinere eenheden (2 opgaveteams en een kernteam) die zich bezighouden met de verschillende opgaven. De opgaven in het sociaal domein en communicatie & participatie (bouwen aan vertrouwen) behoren tot het takenpakket van het Opgaveteam Sociaal en Organisatie, waar jij deel van gaat uitmaken.

 

Functie-eisen:

Kortom:

-       Je hebt ruime ervaring op het gebied van strategische communicatie en kunt hierdoor met gezag adviseren

-       Je hebt gevoel voor bestuurlijk-politieke verhoudingen

-       Je bent omgevingsgericht en daadkrachtig  

-       Je hebt ervaring als woordvoerder en weet hoe je de media effectief kunt inzetten

-       Je hebt ervaring met overheidscommunicatie en weet hoe een gemeente werkt

-       Je kunt nauw samenwerken met de andere bestuurscommunicatieadviseurs en vervangt hen indien nodig

-       Je hebt een hands-on mentaliteit

-       Ervaring met participatie is een grote pré

Similar projects

+ Search all projects