Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur/ woordvoerder (zzp)

Geplaatst 6 apr. 2023
Project ID: YIS 9131738
Plaats
Zwijndrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 apr. 2023
Einde: 6 okt. 2023
Tarief
70 - 88.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 apr. 2023 12:00

Duur: z.s.m. voor een periode van 3 tot 6 maanden

Aantal uren: 32 - 36 uur( voorkeur voor 36 uur)

Schaal: 11 Gemeente CAO

Richttarief: €88,50 (all-in tarief inclusief reiskosten, excl BTW)

Werklocatie: Op locatie/ thuis in overleg

Let op: Op deze vacature is Bring Your Own Device van toepassing


Jij bent een zeer ervaren communicatieadviseur die stevig in zijn/haar schoenen staat en gesprekspartner is op strategisch niveau voor bestuur en management. Financiën en economie zijn voor jou bekende beleidsterrein waardoor je vanuit de inhoud kunt meedenken en adviseren. Je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Je hebt ervaring met werken bij een gemeente en bouwt met de organisatie mee aan hernieuwd vertrouwen in bestuur, raad en gemeentelijke organisatie.

Wat ga je doen?

Als senior communicatieadviseur ben je één van de adviseurs van de wethouder Financiën en Economie. Je adviseert hem strategisch op zijn (soms politiek gevoelige) dossiers en verzorgt de woordvoering. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor de griffier en heb je een communicatierol in de lokale crisisorganisatie. Je denkt mee op strategisch niveau over veel verschillende onderwerpen, zowel op het gebied van Financiën en Economie als op het snijvlak van Maatschappelijke en Ruimtelijke ontwikkeling.


Je adviseert het management en de verschillende beleidsadviseurs bij communicatievraagstukken, ontwikkelt strategieën en plannen en werkt samen met je naaste communicatiecollega's aan de uitvoering ervan. Je stelt kritische vragen en geeft waar nodig tegengas. Soms ben je heel intensief betrokken, soms meer ad hoc. Belangrijke themas in de komende periode zijn onder andere Armoedebeleid en het versterken van de lokale economie. Een ander belangrijk thema is bouwen aan vertrouwen: het herstel van het vertrouwen van inwoners en ondernemers in de lokale overheid. Dat doen we samen met organisatie, raad, inwoners en ondernemers; ervaring met participatie is daarom een pré.

Met wie werk je samen?

Team Communicatie Zwijndrecht bestaat uit 10 (bestuurs)communicatieadviseurs enuitvoerende collega's. Het maakt deel uit van de afdeling Communicatie van de Servicegemeente Dordrecht. Dit bedrijfsonderdeelonderdeel van de gemeente Dordrecht levert aan zeven gemeenten in de Drechtsteden kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM.

Samenwerken staat in Zwijndrecht voorop. Zowel met elkaar binnen het communicatieteam, als met onze collega's van de vakafdelingen. Wij zoeken een teamspeler die zelfstandig aan de slag gaat met strategische advisering aan bestuur en management en ook nauw samenwerkt met de collega’s van team communicatie (woordvoering, online communicatie, bestuurlijk advies) voor de samenhang enafstemming van de hoofdlijnen.


Wat neem je mee:

-       Je hebt ruime ervaring op het gebied van strategische communicatie en kunt hierdoor met gezag adviseren

-       Je hebt ervaring met overheidscommunicatie en weet hoe een gemeente werkt

-       Je hebt gevoel voor bestuurlijk-politieke verhoudingen

-       Je bent omgevingsgericht en daadkrachtig  

-       Je hebt ervaring als woordvoerder en weet hoe je de media effectief kunt inzetten

-       Je kunt nauw samenwerken met de andere bestuurscommunicatieadviseurs en vervangt hen indien nodig

-       Je hebt een hands-on mentaliteit en een vlotte pen

-       Je hebt (bij voorkeur) ervaring of in ieder geval affiniteit met crisiscommunicatie

-       Je hebt affiniteit met de beleidsterreinen Maatschappelijke ontwikkeling (sociaal domein) en Ruimtelijke ontwikkeling

-       Ervaring met participatie is een grote pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten