Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur RO (zzp)

Geplaatst 13 dec. 2023
Project ID: YIS 9146135
Plaats
Zwijndrecht, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 13 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2023 12:00

Reden inhuur: Extra capaciteit

Aantal uren: gemiddeld 16 uur per week.

Startdatum: z.s.m.

Duur voor nu: 3 maanden met optie tot verlenging

Deadline aanleveren kandidaten: donderdag 19 december 12.00 uur

In deze rol is hybride werken mogelijk. Zowel thuis als op kantoor

Richttarief: €75 - 82,- all-in richttarief



Ben jij een zeer ervaren communicatieadviseur die stevig in zijn/haar schoenen staat en gesprekspartner is op strategisch niveau voor bestuur en management? En vind je het tegelijkertijd ook fijn om je adviezen te vertalen naar concrete acties? Met andere woorden: sta je met je voeten in de klei en steek je ook zelf graag je handen uit je mouwen? En ben je een echte teamspeler? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

Waar kom je te werken?

De servicegemeente Dordrecht (onderdeel van de gemeente Dordrecht) levert aan zeven Drechtstedengemeenten kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 75 mensen.

De gemeente Zwijndrecht zoekt voor de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling een tijdelijke senior communicatieadviseur. Je bent een teamspeler die zelfstandig aan de slag gaat met strategische advisering aan bestuur en management en nauw samenwerkt met de overige 10 collega’s van team communicatie (woordvoering, online communicatie, bestuurlijk advies) voor de samenhang en afstemming van de hoofdlijnen.

Wat ga je doen?

Als ervaren senior communicatieadviseur ben je een stevige sparringpartner die in staat is mee te denken met beleidscollega's over de opgaven van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (RO). Aandachtsgebieden zijn wonen, huisvesting kwetsbare groepen, milieu, externe veiligheid, gebiedsontwikkeling en bestemmingsplannen. Je faciliteert de organisatie om goed en duidelijk te communiceren over beleidsontwikkelingen en resultaten. Daarbij weet je hoe je samen met de collega's van RO de omgeving in beeld brengt en de vertaling te maken naar communicatiestrategie en -aanpak.

Je geeft communicatief advies aan de wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en het management van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling. Ook heb je een communicatierol in de lokale crisisorganisatie.

Belangrijk thema van de gemeente Zwijndrecht is Bouwen aan Vertrouwen: het herstel van het vertrouwen van inwoners en ondernemers in de lokale overheid. Dat doen we samen met bestuur, ambtelijke organisatie, gemeenteraad, inwoners en ondernemers; ervaring met participatie is daarom een pre.

Wat neem je mee?

· Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau;

· Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieprofessional in een politiek-bestuurlijke omgeving, bij voorkeur bij een gemeente, op zowel strategisch als tactisch niveau;

· Je hebt ervaring met het opstellen van strategische communicatieplannen en doorvertaling naar tactische uitvoeringsplannen waaraan je zelf ook je bijdrage levert;

· Je hebt ervaring of in ieder geval affiniteit met crisiscommunicatie;

· Je hebt bij voorkeur ervaring met de beleidsterreinen die vallen onder Ruimtelijke Ontwikkeling.

En verder deel je je (vak)kennis en ervaring graag en ben je voor je naaste collega's sparringpartner en/of coach. Het is een pre als je ervaring hebt met het strategisch communicatieframe, Factor C en Communiceren met Focus.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten