Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 14 okt. 2024
Project ID: YIS 9167764
Plaats
Weert, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 nov. 2024
Einde: 1 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 okt. 2024 12:00
  • Startdatum: 1-11-2024

  • Duur opdracht: 5 maanden

  • Aantal uur: 28-32 per week (aanwezigheid maandag en dinsdag vereist)

  • Functieschaal: 11

  • Tariefindicatie: € 83 per uur afhankelijk van ervaring

  • Gesprekken staan gepland op 24-10-2024



We doen het samen!

Vanwege het zwangerschapsverlof van onze collega Yvonne zoeken wij een tijdelijke collega, die als senior communicatieadviseur gas kan geven, gericht is op samenwerking en de organisatiedoelen goed in het vizier houdt. Als je bij ons komt werken, word je directe collega van Dirk & Dirk (senior communicatieadviseurs), Noa, Arjan & Nikki (communicatiemedewerkers), Tessy (communicatiemedewerker energietransitie) en Neeltje & Len (participatieadviseurs). Als team zijn wij onderdeel van de afdeling Concernstaf. Wij zijn een mooie mix van ervaren en jong talent.


Jij maakt het verschil door:

Onze toekomstige collega is een adviseur met gevoel voor een politiek-bestuurlijke omgeving. Onze strategische visie ‘Verwonder je in de groene thuishaven Weert’ en de communicatiewensen en -behoeften van onze inwoners en ondernemers, zijn het uitgangspunt voor je communicatieadviezen en -plannen. Deze baan daagt je uit om in te spelen op de actualiteit en jouw communicatiestrategie hierop aan te sluiten. Je werkt samen met je vakinhoudelijke collega’s aan vastgestelde doelen en projecten. Je adviseert moeiteloos beleidsmedewerkers, projectleiders, afdelingshoofden, andere collega’s en het college van B&W. Je bent woordvoerder van twee bestuurders. Deze bestuurders zijn actief op de thema’s binnenstad, groenblauwe agenda, duurzaamheid, energie, mobiliteit, onderwijs, leefbaarheid, participatie en vastgoed. 


We willen jou graag leren kennen als jij:

·      enkele jaren ervaring hebt met woordvoerding, de pers en het adviseren van wethouders of andere bestuurders.

·      op zoek gaat naar de vraag achter de vraag en rekening houdt met het grotere geheel. Hierdoor weet jij jouw advies aan te laten sluiten op de juiste context.

·      een kritische sparringpartner bent voor de communicatiecollega’s en open staat voor goede nieuwe ideeën van anderen.

·      vaak op kantoor aanwezig kunt zijn (en zeker op maandag en dinsdag in verband met overleggen), omdat je in deze functie veel verbindingen maakt met de bestuurders en je collega’s.


Het is helemaal fijn als je:

·      graag samen werkt met collega’s van de inhoud. Voor hen ben je een stevige en inspirerende gesprekspartner op het gebied van communicatie.

·      ervaring hebt met communicatieadvies op de thema’s waar de bestuurders op actief zijn.

·      snel kunt schakelen tussen verschillende onderwerpen, maar weet ook het overzicht te bewaren, zeker in een omgeving waarin steeds weer iets nieuws gebeurt.

·      een aanpakker bent, maar je staat ook strategisch sterk.

·      redactioneel vaardig bent. Het kost je weinig moeite om complexe informatie te vertalen in begrijpelijke taal, waar mogelijk gecombineerd met beeld.

·      energiek bent, initiatiefrijk en een echte verbinder in een team vol bevlogen collega’s, met ieder hun eigen aandachtsgebied.

·      sterk bent in het opbouwen en onderhouden van relaties met collega's, partners en media.

·      bekend bent met de Factor-C methodiek.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten