Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 9 jan. 2024
Project ID: YIS 9147607
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 18 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 jan. 2024 12:00

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Uren: 32-36/week

Startdatum: zo snel mogelijk

Duur opdracht: 6 maanden met kans op verlenging

Schaal: 10/11


Senior Communicatieadviseur

Je gaat aan de slag binnen team Samenleving, Intern en Dienstverlening, waar je niet alleen als adviseur optreedt, maar ook als strategisch partner voor het management, collega-adviseurs en andere externe partijen, met een specifieke focus voor de afdelingen gebiedsontwikkeling en stedelijk beleid.

Wat ga jij doen

In de rol van senior communicatieadviseur ben jij een stevige adviseur die de vertaalslag maakt tussen complexe beleidsvraagstukken en heldere communicatie. Jouw dagelijkse taken zijn met name gericht op strategische advisering, multidisciplinaire samenwerking, informatie interpretatie en -overdracht en crisiscommunicatie. Daarnaast kan jij de trekker zijn van afdelingsbrede projecten voor de afdeling Communicatie.

Binnen de afdeling communicatie werken wij samen in agile-opererende teams, vanuit een business partner model.

Vanuit een regisserende en coördinerende rol ga jij aan de slag bij team gebiedsontwikkeling en stedelijk beleid.

Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor bestuurlijke, strategische en operationele communicatievraagstukken voor de afdeling gebiedsontwikkeling.

Ook Interne Communicatie en Dienstverlening vallen in dit team. Binnen dit team werk jij samen met collega-communicatieadviseurs, contentadviseurs en woordvoerders.


Wie ben jij

Een enthousiaste en ervaren communicatieadviseur met netwerkvaardigheden, is wie jij bent! Dit zien we graag terug in je motivatie en/of CV.

Jouw werkwijze is voortvarend, kritisch en signalerend. Jij stelt je echt op als sparringpartner voor het management, maar ook voor relevante externe partijen en andere communicatieadviseurs.

Een van jouw kwaliteiten is dat jij complexe informatie heel eenvoudig kan interpreteren en dat jij deze gemakkelijk aan anderen in begrijpelijke taal kunt overbrengen. Ook speel jij als communicatieadviseur een belangrijke rol in het werken binnen multidisciplinaire teams, daarom is het belangrijk dat jij ervaring hebt met agile werken.

In deze functie bevind jij je te midden van een bestuurlijk, politiek krachtenveld, dat schrikt jou niet af, nee jij krijgt hier juist energie van. Jij snapt de verschillende belangen, maar laat je hier niet in meenemen. Jij houdt het doel duidelijk voor ogen en weet hierop te sturen. Zonder voorbij te gaan aan de meningen en belangen van de verschillende partijen. Daarnaast heb jij affiniteit met het thema veiligheid en weet de belangen hiervan mee te nemen in jouw adviezen.

Verder is het voor een goede invulling van de functie van belang dat jij gedegen ervaring hebt opgedaan binnen het communicatie- en marketingvak, dit vanwege de complexiteit van de vraagstukken die op jouw bordje komen te liggen. Zo heb jij bijvoorbeeld al een aantal jaar gewerkt als senior communicatieadviseur of communicatiemanager.

Meer over jouw werkomgeving

Bij de afdeling Communicatie & KCC werken 120 professionals verdeeld over vijf teams. Elk team heeft een eigen specialisatie; Woordvoering, Communicatieadvies, Content & Creatie, Klant Contact Centrum (KCC) en een stafteam. Samen werken zij voor de hele gemeente en streven naar de beste communicatie. Dit doen zij via digitale kanalen, sociale media en per brief. Informatie is altijd en overal beschikbaar en is steeds meer visueel georiënteerd en wordt steeds sneller en vluchtiger. De gemeente wil daarop inspelen en effectief blijven in het maken van verbinding met haar omgeving.

Het is de verantwoordelijkheid van de afdeling Communicatie & KCC om de organisatie hierbij maximaal te ondersteunen en collega’s en bestuurders in staat te stellen om actief in contact te staan met elkaar en de mensen in onze omgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten