Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 2 jan. 2024
Project ID: YIS 9147214
Plaats
Hellevoetsluis, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
70 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 jan. 2024 12:00

Uren per week: 24 tot 32

Standplaats: Hellevoetsluis

Richtarief: €78.- / 83,-

Startdatum inzet: z.s.m. voor een periode van 3 maanden.

Organisatie: Voorne aan Zee

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, deels

Voor de afdeling Organisatie en Ontwikkeling zoekt de gemeente een tijdelijke professional.

 

Communicatieadviseur in het sociaal domein brengt mooie uitdagingen met zich mee:

‘Dat we ons samen met organisaties en inwoners inzetten voor het omzien naar elkaar en voor kunst en cultuur.’

Wil jij jouw communicatiekracht inzetten voor het sociaal domein van gemeente Voorne aan Zee? Dan zorg je samen met de afdelingen Maatschappelijke ontwikkeling en Maatschappelijk beheer en uitvoering voor prettige en duidelijke communicatie bij onderwerpen als welzijn, jeugdhulp, ondersteuning, preventie, geldzaken, mantelzorg, armoede, vrijwilligerswerk en cultuur.

Dit doe je:

Als senior communicatieadviseur ben je een sparringpartner en adviseur richting het bestuur en management over (complexe) communicatievraagstukken en vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van persvragen. Je werkt omgevingsbewust, met de werkwijze van Factor-C en weet de (interne) opdrachtgevers hierin mee te nemen. Ook werk je samen met maatschappelijke partners binnen het sociaal domein.

Je bent een spin in het web, legt actief verbindingen en hebt oog voor actuele relevante ontwikkelingen en adviseert daarover.

Dit zijn wij:

Het team communicatie bestaat uit 12 communicatiecollega’s. Allemaal met een flinke dosis ervaring in het vakgebied. Professionaliteit wordt afgewisseld met gezellige momenten en er is regelmatig overleg binnen het team waardoor de lijntjes kort zijn. Het team wordt aangestuurd door de teammanager communicatie.

Dit ben je:

  • Je hebt een hbo-/wo-opleiding en minimaal vijf jaar relevante werkerving als senior communicatieadviseur binnen een gemeentelijke organisatie.

  • Je bent bekend met de maatschappelijke onderwerpen waar in het sociaal domein aan gewerkt wordt.

  • Daarnaast ben je een netwerker met uitstekende sociale vaardigheden en een sterke maatschappelijke antenne.

  • Je bent communicatief sterk en omgevingssensitief.

  • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende projecten en activiteiten.

  • In gesprekken luister je goed, weet je de juiste vragen te stellen en dring je snel door tot de kern. Je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden.

  • Je bent een makkelijke schrijver en bent goed in staat om ingewikkelde zaken op een begrijpelijke manier te communiceren (B-1 niveau).

  • Daarnaast ben je planmatig en efficiënt, hou je goed overzicht op je eigen werkzaamheden, werk je snel en zorgvuldig.

  • Je herkent je in onze werkwaarden: - Verbindend, je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen. - Veerkrachtig, in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen. - Persoonlijk, je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

 

Must haves (knockouts)?

- Bestuur advisering ervaring

- Affiniteit sociaal domein

- Stevige gesprekspartner

- Maatschappelijk beheer en maatschappelijke uitvoering moet je niet vreemd zijn. Dit zijn afdelingen waar je voor gaat werken.

Wanneer gesprekken?

Week van 15 januari gesprekken via Teams .

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten