Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 14 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111113
Plaats
Hendrik-Ido-Ambacht
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 28 mrt. 2022
Einde: 14 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 21-03 12:00 uur

Aantal uren: 24 uur

Startdatum: zsm (in overleg), uiterlijk 1 april voor drie maanden

Richttarief: €90,- /schaal 11.

 

Ben jij overtuigd van de kracht van communicatie? Maak jij met jouw expertise graag het verschil voor de inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht? 

Denk jij in mogelijkheden en kansen? Wij zoeken tijdelijk een senior adviseur die initiatief neemt en durft te staan en te gaan voor het beste resultaat. Iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren, snel schakelt en weet dat het moment even belangrijk is als de boodschap. 

Je adviseert het bestuur op externe communicatie en collega's op mediastrategie in de belangrijke dossiers. Je pakt samen met de andere senior communicatie adviseur de strategische communicatie op.

 

Wat ga je doen?

Je bent als senior-adviseur communicatie eerste aanspreekpunt voor bestuur, management en beleidsadviseurs. Daarbij is externe communicatie jouw belangrijkste aandachtsgebied, jij bouwt door én verder aan een stevige positie en profilering van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast ben jij voor onze interne organisatie het aanspreekpunt als het gaat om pers en media. Daarnaast is jouw collega Sr Adviseur het aanspreekpunt van het team en coördineert het werk van het team communicatie. 

Jullie vervangen elkaar ten aanzien van jullie werkzaamheden en bereikbaarheidsdiensten. Je werkt uiteraard ook nauw samen met de rest van het team communicatie. Je bent een echte teamplayer waarin je jezelf verantwoordelijk voelt voor het resultaat van het team. Samen werk je aan het succes van communicatie in de organisatie. 

Je staat altijd 'aan' en neemt het initiatief in ontwikkelingen die Ambacht en haar bestuur raken. Je bent gesprekspartner op niveau en adviseert strategisch op (politiek gevoelige) dossiers. Je adviseert onze bestuurders vanuit externe communicatie op het gebied van positionering en reputatie en ontwikkelt proactief media strategieën. 

Je hebt eigenaarschap voor communicatie en je werkt daarin samen met management, projectleiders en beleidsmedewerkers. Je adviseert mede over de positionering van onze organisatie in de samenleving. Herkenbaarheid, transparantie en betrouwbaarheid zijn daarin leidend. Tegelijk heb je een handson-mentaliteit, zelf acties oppakken is geen probleem. 

Je gebruikt de gemeentelijke communicatiemiddelen zoals de website, gemeentepagina en sociale media effectief in je mediastrategieën. Waar nodig schakel je soepel van strategisch niveau naar tactisch en operationeel advies. 

 

Wat neem je mee?

Je claimt eigenaarschap voor het vakgebied communicatie. 

Als geen ander begrijp jij dat wat er buiten gebeurt, invloed kan hebben op de dynamiek in de organisatie en vice versa. Jij ziet de dwarsverbanden en kan deze omzetten in strategische scenario's. 

Je weet hoe je weerstand om kan zetten in een effectieve samenwerking. Door helder verwachtingsmanagement en duidelijke communicatie ben je in staat de communicatiefunctie naar een hoger plan te tillen Kortom, je bent een zichtbare collega met een proactieve houding die snel schakelt, makkelijk verbinding maakt en je staat achter jouw adviezen. 

En verder: 

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding op communicatievlak of aantoonbaar vergelijkbaar werk-en denkniveau. 
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring. 
  • Aantoonbare kennis en ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving (bij voorkeur een gemeente). 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten