Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior casemanager vergunningen (zzp)

Geplaatst 29 mrt. 2024
Project ID: YIS 9154172
Plaats
IJmuiden
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 1 sep. 2024
Tarief
67 - 89 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 apr. 2024 15:00

Ben jij zo’n casemanager die creatief denkt, lekker samenwerkt met collega’s uit verschillende vakgebieden, de omgevingswet goed kent en zorgvuldig werk aflevert? En de inwoners van Velsen zoveel als mogelijk de ruimte geeft om hun wensen te realiseren?

Je hebt de regie over het volledige proces van de omgevingsaanvraag. Voor zowel reguliere, uitgebreide (complexe) aanvragen als omgevingsaanvragen met een uitgebreide procedure. Je zorgt voor de beoordeling van aanvragen en verzoeken en toetst deze aan de hand van beleid, wet- en regelgeving. Je neemt deel aan de intake-/omgevingstafels met projectleiders over complexe aanvragen. Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en je haalt plezier uit het begeleiden en coachen van collega’s. Je zit regelmatig aan tafel bij welstand, de omgevingsdienst en soms bij de wethouder. En natuurlijk blijf je op de hoogte van nieuwe wet en regelgeving en van jurisprudentie.

 

Je komt te werken in team Vergunningen, toezicht en handhaving. Dit team bestaat globaal uit vergunningverleners (voor bouwen, evenementen, APV en bijzondere wetten), bouwinspecteurs, juristen en BOA’s. Alles bij elkaar een divers team met zo’n 50 collega’s. Het team is onderdeel van het domein Fysieke Leefomgeving. De andere teams in dit domein zijn: Regie & Ontwikkeling, Vastgoed & Ondersteuning en Beheer & Onderhoud. Met al deze teams zorgen we voor een schone en veilige leefomgeving voor Velsenaren. Alles wat je buiten ziet, of het nu groen is, bestrating, asfalt, speeltuinen, huizen, bedrijven of straatverlichting…. Wij van fysiek hebben eraan bijgedragen. Door integraal met elkaar samen te werken, in contact te staan met inwoners en het bestuur tijdig te adviseren.



Het zou mooi zijn als je:


  • beschikt over HBO werk- en denkniveau (liefst AWB-2) en als je al ervaring hebt in advisering van het openbaar bestuur.

  • specialist bent op het gebied van het omgevingsrecht en in staat bent om juridische regels te vertalen naar een besluit. Ruim kijkend naar wat mogelijk is binnen de regelgeving.

  • rekening houdt met trends en ontwikkelingen en boven de casuïstiek uit kan stijgen. Je houdt daarbij het overzicht, neemt de regie en verliest de details niet uit het oog (helikopterview).

  • analytisch denkvermogen hebt in combinatie met overtuigingskracht, proactief gedrag en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen

  • je in een krachtenveld van diverse belangen goed kunt opereren en in kan spelen op onverwachte invalshoeken. Daarbij houd je rekening met ontwikkelingen en gevoeligheden binnen en buiten het eigen werkveld.

  • oog hebt voor diverse belangen in de samenleving voor de langere termijn. Je doet ongevraagd voorstellen om te komen tot verbeteringen of vernieuwingen. Daarbij gaat het geven en ontvangen van feedback jou gemakkelijk af.

  • je minimaal 3 jaar werkervaring op dit vakgebied hebt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten