Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior business analist (zzp)

Geplaatst 5 dec. 2022
Project ID: YIS 9124964
Plaats
Utrecht, Utrecht
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 15 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 dec. 2022 09:00

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet: 5-12-2022

Tijdelijke functie/opdracht

Uren per week: 36,00

Standplaats: Utrecht

Max tarief: € 95,00

Opdracht realisatie Generiek platform Document- en Archiefbeheer:

De afdeling SSO CFD Informatiehuishouding (IHH) van de Belastingdienst ontwikkelt een (nieuw) Generiek platform voor Document- en Archiefbeheer (GDA). Deze ontwikkeling vindt gezamenlijk plaats met de IV-organisatie (ICT), de gebruikersorganisatie en de business opdrachtgever (SSO CFD).

De business opdrachtgever is op zoek naar een ervaren businessanalist die samen met product owner, de eindklant, IV en de informatiemanager de juiste specificaties opsteld voor het ontwikkelteam.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het:

- Aanhaken van primair proces partijen bij de GDA projecten;

- Richting geven aan de projectteam over de ontwikkelingen bij de afnemers;

- Afstemmen met businessarchitect en projectarchitect over het te volgen pad;

- Begeleiden business productowners;

- Afstemmen met gerelateerde organisatieonderdelen, projecten en programma’s;

- Zorgen voor scope-afbakening en risicobewaking;

- Bijdragen aan visie en ontwikkelrichting van het GDA;


Profiel:

- Iemand die wil bijdragen aan belangrijke functionaliteit voor de Belastingdienst en Nederland;

- In staat is om flexibel te bewegen binnen een complexe organisatie;

- Vasthoudend, maar ook wendbaar is met het oog op de te realiseren doelen;

- Ervaring heeft met het werken binnen het krachtenspel van een politiek en ambtelijke omgeving;

Achtergrond opdracht

Het platform GDA wordt de komende jaren ontwikkeld om verder te voldoen aan wet- en regelgeving. Op dit moment wordt het eerste architectuurplateau gerealiseerd. GDA is een voorziening die de primaire processen van de Belastingdienst in staat stelt om informatie duurzaam op te slaan. Het is een doorontwikkeling van een bestaande voorziening, die diverse andere archiefvoorzieningen gaat vervangen. Voor de migratie van de informatie uit de andere archiefvoorzieningen naar het GDA, wordt een aanvullend project opgestart. Het GDA-project realiseert o.a. standaard koppelvlakken (services) voor het toevoegen en raadplegen van documenten. Deze koppelvlakken zijn gebaseerd op een nieuw generiek metagegevensrefentiemodel. Onderdeel van het project is het neerzetten van nieuwe dienstverlening om gebruik te maken van GDA. Hierbij kan worden gedacht aan: aansluitvoorwaarden, dienstomschrijvingen, SLA’s, inrichten voortbrenging en gebruikersondersteuning. Het project GDA kent een combinatie van een projectmatige aanpak en agile werken. Dit vraagt de nodige aanpassingen op de huidige manier van werken. De businessanalist levert een bijdrage aan deze ontwikkelingen. De Belastingdienst verbetert op meerdere vlakken haar dienstverlening.

GDA heeft een directe relatie met meerdere programma’s en projecten. Dit zorgt voor de nodige politieke en bestuurlijk aandacht en complexiteit in de besturing van het project. De ambitie is groot, net als de (politieke) urgentie.

Functie-eisen:

  • Business informatie management 

  • Nederlands sprekend / dutch speaking

Functie-wensen

  • Ervaring binnen de (rijks)overheid of voor een grote complexe organisatie zoals een bank of verzekeraar.

  • pre als kandidaat per direct (uiterlijk 1 januari 2023) voor langere tijd (minimaal 1 jaar) beschikbaar is voor deze functie.

  • Ervaring als business analist in informatiehuishouding en/of informatie analyse (voor de senior 4 jaar)

  • Ervaring met complexe projecten met meerdere belanghebbende en/of opdrachtgevers (voor de senior 3 jaar)

  • Ervaring met projectmatig werken, architectuurmethodes, businessmodellering, en ontwikkelmethodes zoals waterval, agile en scrum (voor de senior 3 jaar)

Aanvullende functie-wensen

Voor Senior:

Kennis van en praktische ervaring met DevOps werkwijze. Meerjarige ervaring met implementatie van een Openshift platform. Praktische ervaring met Site Reliability Engineering.Kennis van en ervaring met Linux en Docker techniek Kennis van kubernetes technologie Kennis van tcp/ip Kennis van http/https Om kunnen gaan met command line tooling (voorkeur op Linux, maar ook op Windows) Affiniteit met applicatie bouw (java, javascript, python of andere talen) Zelfstandig kunnen werken onder architectuur en vastgestelde richtlijnen en werkwijzen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten