Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsontwikkelaar / projectleider WMO (zzp)

Geplaatst 14 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129842
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
32 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 mrt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 1-4-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 32,00

Schaal 11 Cao Gemeenten 

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Senior beleidsontwikkelaar WMO      

 

De uitdaging 

Als senior beleidsontwikkelaar ben je inhoudsdeskundige op het gebied van het thema WMO in de volle breedte. Als interim-senior ben jij in staat om procesbegeleider van de beleidsmedewerkers WMO op je te nemen. Je ondersteunt hen op diverse thema's en projecten. Je bent dan ook een echte kartrekker en vindt het leuk collega's te begeleiden en verder op weg te helpen.  

 

Inhoudelijk heb ook ruime je ervaring met aanbestedingstrajecten. Je gaat in deze opdracht aan de slag met Inkoop WMO 2025 (dit is een nieuwe aanbesteding).  

 

Je komt te werken binnen het team Beleidsontwikkeling en realisatie. 

 

Gemeente Helmond over het programma Sociaal Domein 

Gemeente Helmond streeft ernaar dat de inwoners maximaal zelf regie kunnen nemen en houden over hun eigen leven én over de ondersteuning en zorg als deze nodig is. Samen met de aanbieders zorgt de gemeente ervoor dat zorg en ondersteuning niet alleen effectief en resultaatgericht is, maar ook integraal, dichtbij en op maat, en dat deze recht doet aan de ondersteuningsbehoefte.  

 

De gemeente Helmond werkt samen met partners aan een beweging in het sociaal domein. Zorgen dat mensen zo lang mogelijk mee doen in de samenleving, dat ze rondkomen, vooruitkomen en dat wie het nodig heeft passende ondersteuning krijgt. Gemeente Helmond staat voor kwaliteit en om dit betaalbaar te houden. Men heeft elkaar hierbij nodig: inwoners, (lokale) partners, zorginstellingen, Senzer en gemeente. Dit alles zorgt voor sociale stijging, van de individuele inwoners, van wijken en van de stad. Een sociaal sterke stad als motor voor ontwikkeling en een veilige en prettige leefomgeving.  

 

Gemeente Helmond 

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. Men legt de focus meer en meer op de doelen en veel minder op regels en systemen. 


De ideale kandidaat 

Je hebt een stevige persoonlijkheid met ruime inhoudelijke kennis en ervaring. Naast de standaard ‘kennis, vaardigheden en (kern)competenties’ die horen bij de functie van een Ontwikkelaar sociaal domein ben jij ook in staat om te denken vanuit transformatie en innovatie en beschik jij over goede adviesvaardigheden. Coaching, begeleiding en kennisoverdracht zijn voor jou tweede natuur.  

 

Voor deze functie heb je: 

 • minimaal HBO, bij voorkeur WO denk- en werkniveau; 

 • ruime kennis van en ervaring binnen het brede terrein van WMO; 

 • politiek-bestuurlijke sensitiviteit; 

 • goede mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheden. 

 • Qua persoonlijkheid zoeken we iemand met een positieve grondhouding en een dienstverlenende instelling. 

   

 

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

 

Over de Inhuurdesk  

Gemeente Helmond heeft de werving & selectie, contractering en facturering van externe medewerkers (uitzendkrachten, gedetacheerden en ZZP’ers) uitbesteed aan Yacht Inhouse Services (onderdeel van Randstad Groep Nederland). ZZP’ers worden door Yacht middels een modelovereenkomst van tussenkomst gecontracteerd. De inhuurdesk draagt naast werving & selectie, contractering en facturering ook zorg voor de screening en onboarding van externe medewerkers. 

 

 • De kandidaat dient in het bezit te zijn van een positieve referentie en deze te kunnen overleggen indien hier om gevraagd wordt; 

 • Motivatie, beschikbaarheid en eventuele bijzonderheden vermelden in het cv

 • Indien de opdracht gegund wordt aan een ZZP’er dient ZZP’er in het bezit te zijn van een actueel KvK uittreksel zijnde eenmanszaak of BV waarop ZZP’er als enig bestuurder staat vermeld (max. 3 maanden oud), BTW nummer en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking van 1 miljoen euro per aanspraak, per jaar.  

 • De inhuurdesk zal het cv beoordelen en voorstellen aan de inhurend manager op het moment van binnenkomst.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten