Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsmedewerker wonen (zzp)

Geplaatst 6 dec. 2023
Project ID: YIS 9145547
Plaats
Hoornaar, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 6 jun. 2024
Tarief
80 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 dec. 2023 12:00

Startdatum inzet: 6-12-2023, open einde

Uren per week: 32,00

Standplaats: Hoornaar

Max tarief: € 92,00


Je zet je graag in voor het realiseren van huisvesting. Als beleidsadviseur wonen maak je deel uit van het team Wonen en Duurzaamheid. Binnen dit team wordt gewerkt aan de thema’s duurzaamheid, wonen, archeologie, afval en circulariteit en grondzaken. Samen met de andere beleidsadviseur Wonen ben je verantwoordelijk voor het beleid op jouw vakgebied. 

Dit ga je doen: 

Je bent adviseur op het gebied van wonen, zowel voor de collega’s als voor het bestuur. Je geeft inhoudelijk advies bij woningbouwinitiatieven. Je bent alert op ontwikkelingen op het brede terrein van wonen en beoordeelt de lokale consequenties hiervan. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de woonvisie / volkshuisvestingsprogramma van de gemeente en het uitvoeringsprogramma. Samen met je collega geef je vorm aan de prestatieafspraken met corporaties en huurdersorganisaties en zorg je voor de uitvoering daarvan. Vanzelfsprekend ben je adviseur van het college en de raad.

Zelfstandig de beleidstaken op het gebied van wonen kan opvangen, zoals:

  • Opstellen woonvisie en uitvoeringsprogramma

  • Begeleiden/coachen nieuwe medewerker in het eigen maken van deze taken



Functie-eisen:

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast beschik je over gedegen kennis en ervaring binnen het vakgebied, bij voorkeur bij een gemeente of corporatie. Je hebt bij voorkeur kennis van wet- en regelgeving op het gebied van volkshuisvesting en je hebt ervaring met het schrijven van beleid. Je werkt planmatig en resultaatgericht en beschikt over politieke sensitiviteit.

Natuurlijk ben je klantgericht, flexibel, integer en beschik je over een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt graag samen en vanzelfsprekend ben je in staat om vanuit de bij een participatieproces optredende verschillen in belangen en wensen, in nauw overleg met betrokken partijen, tot gedragen keuzes te komen. Daarbij beschik je over coachings- of begeleidingsvaardigheden om een collega verder door te ontwikkelen op het vakgebied. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten