Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsmedewerker jeugdhulp (zzp)

Geplaatst 25 aug. 2023
Project ID: YIS 9138653
Plaats
Gouda
Uren
32 uur/week
Periode
Start: z.s.m.
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 sep. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Duur opdracht: 2 maanden

Optie tot verlenging: ja tot het einde vh jaar. 

Aantal uren per week: 24-36

Schaal: 11 gemeente cao.


Wij zoeken een kandidaat met ervaring als beleidsadviseur op het gebied van Jeugd en/of Wmo. Een kandidaat die geboeid wordt door samenspel tussen zorgaanbieders en gemeenten? En wil werken aan kwalitatief goede zorg die ook nog betaalbaar blijft.

De regionale werkorganisatie sociaal domein werkt voor de vijf gemeenten uit Midden-Holland. Onze thuisbasis is de gemeente Gouda.

Onze taak is om er voor te zorgen dat onze inwoners kwalitatief goede zorg kunnen krijgen tegen een betaalbare prijs. Dit gaat zowel om Jeugd als Wmo. Daarbij sturen we op de transformatie en werken we samen met de samenwerkingsverbanden passend onderwijs, gecertificeerde instellingen, Zorg- en Veiligheidshuis en nog vele anderen.

De RWO bestaat uit 40 fte, met beleidsmedewerkers, contractmanagers, contractbeheerders, en onze collega’s van Jeugdbeschermingstafel, toezicht en staftaken.

De werkorganisatie is op 1 maart 2023 gestart en nog volop in opbouw. Daarbij is de opdracht om de taken op termijn onder te brengen in een Gemeenschappelijke Regeling. Je werkt vanuit je eigen verantwoordelijkheid nauw samen met de programmadirecteur en het afdelingshoofd en kijkt samen wat er nodig is om de goede stappen te zetten.

De regio Midden-Holland organiseert het zorgaanbod voor Wmo en Jeugd. Jij gaat als senior beleidsadviseur Sociaal Domein aan de slag met sturing op het zorgaanbod én denkt mee over hoe dit in de inkoopperiode vanaf 2025 nog beter vorm kan krijgen. Je stemt de ontwikkelingen en ideeën die regionaal zijn ontwikkeld af met de vijf gemeenten en stelt ze zo nodig bij. Je ontwikkelt beleid en brengt stukken in bij het regionaal bestuurlijk overleg met de wethouders van de vijf gemeenten.

In overleg met het team komen we samen tot een passend werkpakket met een mooie mix van projecten.

Concreet gaat het om te komen tot beleid op thema’s zoals budgetplafonds, regievoering en wachtlijsten. Daarnaast om het ondersteunen van het team bij diverse losse taken zoals bijvoorbeeld de afhandeling van subsidieaanvragen.

Jij neemt mee:

  • Academisch/HBO werk- en denkniveau;

  • Meerjarige werkervaring als beleidsadviseur in het sociaal domein zodat je zelfstandig aan de slag kan;

  • Een stevige gesprekspartner voor zorgaanbieders, je houdt overzicht en helpt met het sturen op het zorgaanbod;

  • Beschikt over aantoonbare ervaring met het bedenken en realiseren van verandering (in het sociaal domein);

  • Een verbindende persoonlijkheid die gericht is op het behalen van resultaten en benutten van kansen ;

  • Beheerst de kunst van het schrijven van beleidsvoorstellen op basis waarvan bestuurders inzicht krijgen en besluiten kunnen nemen.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten