Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur sociale basis (zzp)

Geplaatst 20 jun. 2023
Project ID: YIS 9134907
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 27 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 jun. 2023 11:00

Startdatum voorkeur: zsm, na de gesprekken op 23 juni 2023

Duur opdracht: t/m 31 december 2023 met optie tot verlenging

Aantal uren per week: 16-24 uur (28 tot 32 uur is bespreekbaar mits tarieven passend zijn binnen schaal 9)

Schaal: 11 (gemeente cao).

Let op: Trainees of juniors kunnen niet bieden

Let op: kandidaten worden bij binnenkomst direct doorgestuurd 

Let op: 1e gespreksrondes zullen zijn op: vrijdag 23 juni in de ochtend graag mee houden in de agenda van de aangeboden kandidaten


In deze functie werk je binnen het team Sociale basis op het thema onderwijs-jeugdhulp en ‘normaliseren’. In deze rol richt je je op de samenwerking met het onderwijs om ervoor te zorgen dat jeugdigen, ouders, scholen en gemeente gezamenlijk de ondersteuning organiseren die nodig is om het onderwijs te volgen dat passend is voor de jeugdige. Je hebt zowel kennis van het jeugddomein als van het (passend) onderwijs. Het zoeken naar oplossingen in het belang van jeugdigen en het verbinden van partijen is jouw kracht. Je kunt kiezen voor alternatieve oplossingen voor vraagstukken rond opvoeden, onderwijs en opgroeien.



Het gebruik van individuele maatwerkvoorzieningen jeugdhulp en Wmo is de laatste jaren sterk toegenomen in Nederland; zo ook in Gouda. In Gouda is de doelstelling geformuleerd om het aantal jeugdigen met jeugdhulp minimaal terug te brengen van 1 op de 7 naar 1 op de 8. Niet alleen om grip op de uitgaven te realiseren maar ook omdat we de Goudse kinderen zich gezond en gelukkig willen laten ontwikkelen tot volwassenen. 


We streven ernaar om als stad Gouda een maatschappelijke beweging op gang te brengen waarbij veel meer oog is voor (het aanpassen van) de context waarin kinderen opgroeien, het vergroten van de reikwijdte van ‘normaal’ gedrag en het erkennen dat het leven met pieken en dalen verloopt. We willen dit realiseren door meer te investeren in een sterke pedagogische basis en door het bewustzijn van professionals over medicaliserende mechanismen en de effecten daarvan, te vergroten.


Wat ga je doen

Vanuit het team sociale basis werk je nauw samen met de collega’s jeugdhulp in het team individuele zorg en ondersteuning. Daarnaast werk je nauw samen met de uitvoering, het regionaal contractmanagement, de regionaal beleidsmedewerker passend onderwijs en de beleidsmedewerkers passend onderwijs van de overige gemeenten in Midden-Holland. Je bent verantwoordelijk voor onder meer de volgende taken:


  • In de zomermaanden zorg je voor een uitwerking van de aanpak normaliseren verder wordt vormgegeven en bepaal je samen met bestuurders en stakeholders het gewenste einddoel. Daarnaast neem je de reguliere adviestaken rond passend onderwijs waar.  Dit doe je samen met de beleidsmedewerker Wmo omdat ook voor de Wmo een traject normaliseren wordt vormgegeven en uitgevoerd.

  • Na de zomervakantie ga je ook aan de slag met de uitvoering van de ontwikkelagenda Passend Onderwijs in samenwerking met de regionale collega’s en de samenwerkingsverbanden. Het gaat onder andere om de implementatie van integraal arrangeren in Gouda en het ontwikkelen van collectieve financiering van zorg in onderwijstijd. Bij alle aspecten van je werkzaamheden, blijf je ook de aanpak rond normaliseren aanjagen en de implementatie van het plan van aanpak stimuleren en de ketensamenwerking met de maatschappelijke partners verder versterken rondom jouw thema’ s.

  • Het oppakken van signalen uit de uitvoering en deze vertalen in beleidskeuzes of acties. En andersom: het vertalen van beleid naar de uitvoering en het borgen van de implementatie.

  • Het opstellen van memo’s en collegevoorstellen voor bestuurlijke besluitvorming.



Functie-eisen: 

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau; 

  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het jeugddomein en het onderwijs en je hebt op zijn minst affiniteit met de uitvoering;

  • Je bent analytisch en hebt een verfrissende kijk op processen en begrijpt de impact daarvan;

  • Je hebt gevoel voor cijfers en data en bent gewend op basis daarvan te adviseren;

  • Je houdt van aanpakken en je bezit overtuigingskracht;

  • Je bent integer, betrouwbaar en je werkt secuur;

  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en gezonde dosis humor.



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten