Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Senior Beleidsadviseur Ruimte (zzp)

Posted Sep 19, 2022
Project ID: YIS 9121001
Location
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Timeline:
6 months
Starts: Oct 5, 2022
Ends: Apr 6, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Oct 2, 2022 2:00 PM

Startdatum: ZSM

Duur opdracht: 6 maanden, met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 32-36 uur per week

Schaal: 11

Indicatie uurtarief: marktconform

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de ruimtelijke strategie en opgaven van groeigemeente Zuidplas? Is daarbij regionaal samenwerken je op het lijf geschreven? Spreekt een dynamische gemeente in randstedelijk gebied met uitdagende groen blauwe landschappelijke en recreatieve vraagstukken je aan? Word dan onze nieuwe senior beleidsadviseur ruimte bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

 

De Gemeente Zuidplas te Nieuwerkerk aan den IJssel is voor het team Ruimtelijke Kwaliteit (cluster Ruimtelijk Beleid) op zoek naar een

 

Senior Beleidsadviseur Ruimte

32-36 uur | 6 maanden met optie tot verlenging

 

Wat ga je doen als Sr. beleidsadviseur Ruimte:

Hoe versterkt Zuidplas de strategische samenwerking in het ruimtelijke domein met externe partijen en het reeds bestaande netwerk om een zo hoog maatschappelijk rendement voor de inwoners te bereiken? Dat is een vraag waar jij samen met collega’s een antwoord op mag vinden.

 

Als senior beleidsadviseur in het ruimtelijk domein ben je samen met je directe collega’s verantwoordelijk voor het beleidsveld ruimtelijke kwaliteit en de advisering hierop. Er liggen in de gemeente Zuidplas verschillende aantrekkelijke recreatiegebieden, waaronder Park Hitland en een groot deel van Landschapspark De Rotte, die afzonderlijk worden bestuurd door recreatieschappen via een gemeentelijke regeling. Als accounthouder voor beide schappen ben je de beleidsadviseur voor de betrokken bestuurders en vervul je een inhoudelijke en strategisch belangrijke verbindende rol tussen regionale en gemeentelijke ruimtelijke ontwikkelingen. Je bent daarnaast de adviseur die de Zuidplas bijdrage levert aan de regionale Tafel Ruimte. Samen met de partners van regiogemeenten, provincie en hoogheemraadschap werk je op strategisch en soms tactisch niveau en begeleid je vanuit een adviseursrol de regio ontwikkelingen op het gebied van landschap, recreatie en ruimtelijke kwaliteit, die gekoppeld zijn aan de groei en ruimtelijke ontwikkelingen van de gemeente.

 

Welke collega zoeken wij?

Onze kernwaarden Verbindend, Open, Energiek en Lef spreken je aan. Als medewerker van de gemeente Zuidplas ben je vernieuwend en wil je richting geven aan en meedenken over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie zich in bevindt. Je bent politiek en maatschappelijk betrokken en wil jouw strategische en inhoudelijke bijdrage leveren aan een optimale ruimtelijke leefomgeving en beleving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. Je toont eigenaarschap door zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan oplossingen, acties en resultaten.

 

 

Wat vragen wij van jou?

Jij weet alles over ruimtelijke vraagstukken, je bent gedreven in planologie en ruimtelijk beleid en je brengt ruime ervaring mee met vanzelfsprekend oog voor het sociaal-maatschappelijke domein. Je hebt ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet hierin met de nodige sensitiviteit je weg te vinden. Het is een pré als jij reeds een goed (regionaal) netwerk hebt bij diverse overheden en organisaties actief in het ruimtelijk domein die voor gemeente Zuidplas van belang zijn.

       

Je bent een strategisch denker met hart en passie voor samenwerken, zowel intern als extern. Je weet mensen te motiveren en bent inspirerend voor anderen om bij te dragen aan de koers van de opgaven. Je bent gewend om als generalist met veel onderwerpen tegelijkertijd bezig te zijn en hebt hierbij een planmatige werkhouding. Je hebt ervaring in het regionaal bestuurlijk-politieke speelveld en weet als geen ander hoe een bestuurder deskundig te adviseren. Je bent alert op ontwikkelingen en vertaalt deze in concrete acties voor de gemeentelijke organisatie. Hierbij ligt de nadruk van buiten naar binnen te denken en handelen. Je bent toegankelijk voor collega’s en beweegt natuurlijk tussen de verschillende stakeholders.

 

Daarnaast beschik je over / ben je:

 

·        Een relevante WO opleiding (bijv. planologie) en werk-/denkniveau;

·        Minimaal 5 jaar (senior) ervaring op het gebied van ruimtelijke beleidsadvisering en groen-blauwe gebiedsontwikkeling;

·        Juridische kennis ten aanzien van ruimtelijke ordening en Awb.

·        Vakinhoudelijk kritisch, gericht op samenwerking, in staat constructief en oplossingsgericht het gesprek te voeren;

·        Je hebt overtuigingskracht en bent in staat om zowel intern als extern draagvlak te creëren en een relevant netwerk te bouwen en onderhouden;

·        Toekomstgericht in aanpak en visie;

·        In staat snel te schakelen en prioriteiten te stellen;

·        Uitstekende communicatieve vaardigheden en een open, proactieve houding

Similar projects

+ Search all projects