Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur RO (zzp)

Geplaatst 23 apr. 2024
Project ID: YIS 9153346
Plaats
Sliedrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 19 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 mei 2024 09:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 24-36 per week

Duur: 6 maanden, met optie op verlenging

Schaal: conform schaal 11, richt tarief 94,-

Gemeente Sliedrecht



Opdracht: Senior Beleidsadviseur RO Sliedrecht

We zijn op zoek naar een professional voor het aanpakken van complexe ruimtelijke vraagstukken. Als onderdeel van deze opdracht draag je bij aan projecten zoals de binnenstedelijke herstructurering en de voorbereidingen op Sliedrecht Noord.

Jouw taken zullen onder meer bestaan uit het ondersteunen van de transitie van het tijdelijke deel van het omgevingsplan naar de uiteindelijke vorm. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van integrale beoordelingen en begeleiding van nieuwe ruimtelijke initiatieven. Je zult ook een actieve rol spelen bij het initieren, coördineren en toetsen van ruimtelijke plannen in juridisch-planologische zin. Hierbij stuur je externe stedenbouwkundige bureaus aan die de plannen voor de gemeente opstellen.

Verder verwachten we dat je betrokken bent bij en een bijdrage levert aan het opstellen van exploitatieplannen en anterieure overeenkomsten. Je zult ook verantwoordelijk zijn voor het vertalen van nieuwe wet- en regelgeving en jurisprudentie naar de dagelijkse werkpraktijk. Daarnaast zal je de gemeente vertegenwoordigen bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Deze opdracht wordt als voltooid beschouwd zodra alle ruimtelijke initiatieven integraal beoordeeld en begeleid zijn, de transitie van het omgevingsplan succesvol is afgerond, alle ruimtelijke plannen juridisch-planologisch zijn getoetst en alle relevante documenten, inclusief exploitatieplannen en anterieure overeenkomsten, zijn opgesteld. Tevens wordt verwacht dat je de vertaling van nieuwe wet- en regelgeving hebt geïmplementeerd in de werkpraktijk en de gemeente hebt vertegenwoordigd bij alle lopende bezwaar- en beroepsprocedures.

Wat neem je mee?

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als RO adviseur. Je hebt ruime en actuele kennis van de ruimtelijke wetgeving en bijbehorende procedures.

  • Je hebt kennis van de Omgevingswet en bent bekend met een politiek-bestuurlijke omgeving.

  • Affiniteit met het schrijven van / bijdragen aan het omgevingsplan.

  • Je houdt van creatief denken, weet altijd het overzicht te bewaken en zoekt graag naar oplossingen.

  • Je kunt zelfstandig werken, maar weet als geen ander de verbindingen te leggen tussen de verschillende beleidsterreinen. Integraal werken is voor jou vanzelfsprekend;

  • Je bent analytisch sterk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten