Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur participatiewet, armoede en schulden (zzp)

Geplaatst 9 mei 2023
Project ID: YIS 9133029
Plaats
Assen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
70 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 mei 2023 14:00

Starten: 1-6-2023 (zo snel mogelijk)

Eind: 31-10-2023

Reden: het betreft een vaste formatie plek dus er is kans op verlenging en overname.

Uren: 36 (het is mogelijk om in eerste instantie ook te beginnen voor minder uur (zelfs vanaf 1 dag) maar dan wel met de aantekening dat de beschikbaarheid toeneemt.)

Schaal: 11 Richttarief: € 85,00 (Senior)


Wil jij bijdragen aan de bestaanszekerheid van alle Assenaren? En wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen? Ben jij daarnaast de ideale schakel tussen de gemeente Assen en het Werkplein Drentsche Aa?

In deze tijd van hoge inflatie en daarmee stijgende kosten voor levensonderhoud en energie willen wij als gemeente inwoners die hulp kunnen gebruiken vroeg in beeld krijgen en zo simpel mogelijk helpen. Dat kan door middel van beleid op het gebied van inkomensondersteuning, maar ook met beleid op het gebied van minimaregelingen en schuldhulpverlening.


Team

Je komt te werken in het team Ontwikkeling en Advies. Hier werken ongeveer 50 Beleidsadviseurs die zich dagelijks inzetten om Assen gezonder, duurzamer, zelfredzamer, veiliger en mooier te maken. Binnen het team zijn alle beleidsterreinen aanwezig. Dat zorgt voor afstemming en goede samenwerking en biedt kansen aan medewerkers om zich breed te ontwikkelen. De adviseurs zijn trots dat ze bijdragen aan de ontwikkelingen van Assen op de verschillende terreinen. Vanuit het team bestaan veel samenwerkingsrelaties, zowel intern als extern. Daarnaast vinden de collega’s ook onderlinge verbondenheid belangrijk. Zo is er elke week een gezamenlijke weekstart en worden er regelmatig teamactiviteiten georganiseerd.

Dit ga je doen

Assen streeft naar een inclusieve samenleving, gericht op meer samen-redzaam zijn. We hebben een programma dat zich richt op een toekomstbestendig en goed functionerend sociaal domein met passende ondersteuning binnen financieel duurzame kaders. We versterken preventie en investeren in collectieve voorzieningen in de wijken voor een lager beroep op Wmo en Jeugdzorg. Daarnaast hebben we een ambitieuze brede aanpak op het gebied van armoede en schulden.

 

Als Senior beleidsadviseur ben jij betrokken bij bovenstaande thema’s binnen de gemeente, waarbij de focus ligt op de uitvoering van de Participatiewet, armoede en schulden. Binnen die beleidsterreinen treed je op als accounthouder voor 2 Gemeenschappelijke Regelingen (WPDA en GKB). In die rol ben je verantwoordelijk voor een constructieve samenwerking en adviseer je de wethouder, die tevens voorzitter van het Dagelijks Bestuur van bij Gemeenschappelijke Regelingen is.

 

Voor deze vacature zijn wij specifiek op zoek naar een senior adviseur die ervaring heeft met Gemeenschappelijke Regelingen en de rol als accounthouder. Rondom de gemeenschappelijke regeling GKB speelt een proces van mogelijke vervreemding. Advisering over de mogelijke scenario’s aan het college is een van de belangrijkste taken op korte termijn.

Daarnaast heb je ervaring met de (preventie van) schuldenproblematiek en met beleid op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Vanuit deze beleidsgebieden maak jij samen met je collega adviseur actief verbinding tussen de relevante beleidsterreinen, netwerkpartners, uitvoering en inwoners. Ook heb je een coachende rol richting jouw collega-adviseur.

 

Het is belangrijk dat je werkt vanuit de collectieve ambitie om integraal beleid te ontwikkelen. Dat betekent dat je ook verbinding zoekt met andere beleidsvelden. Je zoekt dus actief de verbinding met je collega’s binnen het team Ontwikkeling en Advies en met partners in de stad. Ook zoek je actief de verbinding met de directies en met de samenwerkende partijen binnen de Gemeenschappelijke Regelingen WPDA en GKB. Je signaleert opgaven en kansen voor nieuwe ontwikkelingen en doet actief voorstelen hoe deze verder uit te werken. 


Jouw competenties

·        Je komt actief en zelfstandig met voorstellen

·        Je bent een verbinder (intern en extern), samenwerkingsgericht, in staat je collega's te inspireren en je kunt je netwerk goed inzetten

·        Je bent een stevige gesprekspartner voor externe partijen

·        Je bent resultaatgericht

·        Je bent politiek sensitief

·        Je speelt in op de ontwikkelingen en kaders ingegeven door nationaal, regionaal en lokaal beleid

·        Je bent pragmatisch, flexibel en bereid een stap extra te doen

 

Wij vragen

·        HBO werk- en denkniveau

·        Ruime ervaring met beleidsadvisering in het Sociaal Domein, Participatiewet, schuldhulpverlening, bestaanszekerheid of vergelijkbare thema’s

·        Ervaring met de aansturing van en samenwerking met Gemeenschappelijke Regelingen; liefst als accounthouder

·        Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden

·        Vertalen van informatie naar beleid en bestuurlijke adviezen

·        Creatieve, verbindende, doel- en resultaatgerichte teamplayer

·        Doorzettingsvermogen en overtuigingskracht

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten