Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur Mobiliteit, Verkeer en Vervoer (zzp)

Geplaatst 10 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130006
Plaats
Assen, Drenthe
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 18 sep. 2023
Tarief
75 - 86.25 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 mrt. 2023 17:00

Starten: zo snel mogelijk

Eind: half september 2023

Uren: 12-16 uur werken op dinsdag is cruciaal

Schaal: 11

Richttarief: €86,25 (Senior)​


Team

Als beleidsadviseur Mobiliteit werk je in ons team Ontwikkeling en Advies. Hier werken ongeveer 50 beleidsadviseurs, die zich dagelijks inzetten om Assen gezonder, duurzamer, zelfredzaam, veiliger en mooier te maken. Vanuit het team bestaan veel samenwerkingsrelaties, zowel intern als extern. Assen ontwikkelt zich sterk op diverse terreinen. De adviseurs zijn trots daaraan bij te dragen. Binnen het team zijn alle beleidsterreinen aanwezig. Dat zorgt voor afstemming en goede samenwerking. Ook biedt het kansen aan de medewerkers zich breed te ontwikkelen. Het team vindt onderlinge verbondenheid belangrijk. Zo zijn er in Coronatijd initiatieven geweest voor een gezamenlijk koffie uurtje, gezamenlijke wandelingen en teamuitjes op afstand.


Over de functie

Als beleidsadviseur vertegenwoordig je de gemeente Assen in regionale overleggen over het spoor. Het betreft reguliere spoor overleggen en de bestaand spoor overleggen. Deze overleggen vinden op dinsdag plaats, vandaar dat je op dinsdag beschikbaar moet zijn. 


In jouw rol wordt zowel inhoudelijke deskundigheid gevraagd op het gebied van mobiliteit (in het bijzonder spoor), maar ook ben je iemand die beleidsoverstijgend kan denken en handelen met als kernvraag ”Hoe houden we Assen, nu en in de toekomst voor iedereen duurzaam bereikbaar”.


Je adviseert de wethouder over de uitkomsten van de overleggen en eventuele keuzes die moeten worden voorgelegd . 


Jouw competenties

  • OmgevingsbewustJe hebt oog voor de invloed van externe ontwikkelingen en de mogelijke invloed op de gewenste resultaten en de impact op het leven van onze inwoners

  • Samenwerken: Je werkt actief samen organisaties in de stad en met je collega’s binnen de  organisatie. Je bent dialooggericht. Je doet actief aan informatie-uitwisseling en kennisoverdracht.

  • Overtuigend: Je bent in staat de mening en houding van anderen te beïnvloeden door middel van logisch redeneren en effectieve gesprekstechnieken.

  • Professioneel: Je zet je vakkennis en deskundigheid in en deelt deze met anderen, houdt rekening met andere vakgebieden en verschillende belangen. Je werkt samen en komt afspraken na. Je neemt vlot nieuwe ontwikkelingen op en gebruikt dit.

  • Politiek sensitief:  Je hebt oog voor ontwikkelingen die consequenties kunnen hebben voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen en je weet in te schatten wanneer je bestuurlijk moet opschalen.



Eisen

·        Hbo /academisch werk- en denkniveau

·        Ervaring met mobiliteit en in het bijzonder spoorvraagstukken

·        Communicatief sterk, in staat belangen op een goede manier af te wegen en deze te vertalen naar kansen voor de gemeente Assen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten