Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur jeugdbescherming (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2023
Project ID: YIS 9141430
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2023 11:00

Duur opdracht: start zo snel mogelijk met een duur van 3 maanden

Aantal uren per week: 28 tot 36 uur

Schaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Heb jij ervaring als beleidsadviseur op het gebied van de jeugdbescherming (of ruime ervaring als beleidsadviseur binnen de jeugdzorg) en ben te toe aan een nieuwe uitdaging?

 

Kom dan werken als beleidsadviseur bij de regionale werkorganisatie sociaal domein in oprichting! Je werkt voor de regio Midden-Holland en bent in dienst bij de gemeente Gouda.

 

Met wie ga je werken?

De regionale werkorganisatie sociaal domein werkt voor de vijf gemeenten uit Midden-Holland. Onze thuisbasis is de gemeente Gouda. Onze taak is om er voor te zorgen dat onze inwoners kwalitatief goede zorg kunnen krijgen tegen een betaalbare prijs. Dit gaat zowel om Jeugd als Wmo. Daarbij sturen we op de transformatie en werken we samen met de samenwerkingsverbanden passend onderwijs, gecertificeerde instellingen, Zorg- en Veiligheidshuis en nog vele anderen.


De RWO bestaat uit ruim 40 fte, met beleidsmedewerkers, contractmanagers, contractbeheerders, en onze collega’s van Jeugdbeschermingstafel, toezicht en staftaken.

 

De werkorganisatie is op 1 maart 2023 gestart en nog volop in opbouw. Daarbij is de opdracht om de taken op termijn onder te brengen in een Gemeenschappelijke Regeling. Je werkt vanuit je eigen verantwoordelijkheid nauw samen met de programmadirecteur en het afdelingshoofd en kijkt samen wat er nodig is om de goede stappen te zetten.

 

Wat ga je doen?

De regio Midden-Holland organiseert het zorgaanbod voor Wmo en Jeugd. Jij gaat als senior beleidsadviseur jeugdbescherming aan de slag met diverse ontwikkelopgaven rondom de jeugdbescherming. Je stemt de ontwikkelingen en ideeën die regionaal zijn ontwikkeld af met de vijf gemeenten en stelt ze zo nodig bij. Je ontwikkelt waar nodig beleid en brengt stukken in bij het regionaal bestuurlijk overleg met de wethouders van de vijf gemeenten.

 

Regionaal werken

Je wordt aangesteld bij de gemeente Gouda, maar hebt een regionale rol voor alle gemeenten in de regio Midden-Holland: naast Gouda zijn dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Met vijf gemeenten een mooie schaal om mooie stappen te zetten en tegelijk ook oog te kunnen houden voor de lokale verschillen en uitdagingen. Daarnaast wordt er rondom de jeugdbescherming waar nodig ook afgestemd op bovenregionaal niveau.


Competenties:

- Academisch/HBO werk- en denkniveau;

- Meerjarige werkervaring als beleidsadviseur voor de jeugdbescherming (of ruime ervaring als beleidsadviseur voor de jeugdzorg) zodat je zelfstandig aan de slag kan;

-Een stevige gesprekspartner voor zorgaanbieders, je houdt overzicht en helpt met het sturen op het zorgaanbod;

-Beschikt over aantoonbare ervaring met het bedenken en realiseren van verandering;

-Een verbindende persoonlijkheid die gericht is op het behalen van resultaten en benutten van kansen ;

-Je beheerst de kunst van het schrijven van beleidsvoorstellen op basis waarvan bestuurders inzicht krijgen en besluiten kunnen nemen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten