Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur Economische Zaken (zzp)

Geplaatst 1 feb. 2023
Project ID: YIS 9127232
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 29 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 feb. 2023 13:00

Startdatum inzet: 1-3-2023

Einddatum inzet: 29-2-2024

  • inschaal: schaal 11

  • voorkeur 36 uur per week, 24-32 is ook bespreekbaar


Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.


Jouw rol:

Je gaat werken bij de unit Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie (WEGG) binnen het team Economie bij de afdeling Stadsontwikkeling. De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit ruim 80 betrokken en gedreven collega’s, die elke dag enthousiast aan veel projecten en aan de uitvoering van beleidsprogramma’s werken. Stadsontwikkeling kent drie units, namelijk Projecten, Ruimtelijke Ontwikkeling; en WEGG (Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie). De sturing van de afdeling gebeurt door het afdelingshoofd samen met de drie unithoofden.

Wij leggen onze economische visie steeds voor 4 jaar vast in het Programma Economie. Op dit moment werken we aan een geactualiseerde versie, die we begin volgend jaar ter besluitvorming voorleggen aan de raad. Jouw input bij de uitwerking en definitieve vormgeving van het Programma gaat ons helpen om de koers voor de komende jaren stevig uit te zetten. Je levert ook een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het realiseren van de doelen in het Programma Economie: je hebt niet alleen vernieuwende ideeën, maar je weet welke stappen je moet zetten om de doelen te halen. Je bent een dromer én een doener. Daarbij weet je heel goed hoe je de netwerken in de regio kunt benutten. Wij spelen ook een actieve rol in de Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH), hebben het nodige te bespreken met de Provincie en werken aan en in meerdere regionale samenwerkingsverbanden.

Laat je alvast inspireren door ons huidige Programma Economie. Je vindt het hier: http://www.capellebouwtaandestad.nl/programma-economie

Je gaat je bezighouden met:

· Het adviseren over inhoud, nut en noodzaak van regionale samenwerkingen aan onze directie en bestuur

· Het proactief vertegenwoordigen van de organisatie en afdeling in diverse overlegstructuren en hebt daarbij oog voor nieuwe kansen

· De voorbereiding van besluitvorming op strategische en beleidsmatige onderwerpen in samenwerking met alle stakeholders

· De verbinding van praktische uitkomsten aan de langere termijn doelen van ons beleid

· Het verbeteren en zo nodig aanpassen van beleidsregels


Jouw profiel:

Wij denken dat jij met de volgende kwaliteiten goed invulling kunt geven aan deze functie:

· Je hebt een WO werk- en denkniveau en meer dan voldoende ervaring met het werken aan economische vraagstukken in een overheidsorganisatie.

· Je bent een sterke netwerker met strategisch inzicht en hebt een uitstekende antenne voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je kunt goed omgaan met tegenstrijdige belangen.

· Je begrijpt de wereld van de ondernemer en kunt vanuit dat perspectief koersbepalend adviseren over economische vraagstukken. Je bent communicatief zeer vaardig (in woord en geschrift).

· Je bent creatief en je hebt een aanstekelijk enthousiasme waardoor collega’s graag met je samenwerken en bestuurders snel vertrouwen in je hebben.

· Vanzelfsprekend ben je een echte teamspeler. Je mag trots zijn op je eigen resultaten, maar werkt graag samen om als team resultaten te bereiken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten