Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur duurzaamheid - energie (zzp)

Geplaatst 12 dec. 2023
Project ID: YIS 9145820
Plaats
De Goorn, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
85 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 dec. 2023 15:00
  • Max €95,- (All in);

  • Minimaal 24 en maximaal 32 uur (meer of minder niet mogelijk);

  • Startdatum 01-01-2024 (niet eerder);

  • Niveau senior (harde eis);

  • Opdracht tot 30-04-2024 (met de mogelijk tot verlenging);

  • Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in het CV;

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

  • Max. 1 dag thuiswerken.


Aanvullend:

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)


Wat ga je doen?

Duurzaamheid is een van de belangrijkste speerpunten binnen onze gemeente wat verder is uitgewerkt in ambities en doelstellingen in ons college uitvoeringsprogramma. Samen met de beleidsadviseurs klimaat, warmte en natuur & milieu draag jij bij aan het realiseren hiervan. Het bewaken van de samenhang en de afstemming binnen het cluster duurzaamheid laten we over aan jou.

 

Jij bent onze expert op het gebied van duurzaamheid in algemene zin en het aandachtsgebied energie in het bijzonder. Je treedt op als vraagbaak voor jouw collega’s op inhoud en adviseert bij het maken van keuzes. De doorontwikkeling van de regionale energiestrategie vanuit het klimaatakkoord, de implementatie daarvan, en de herijking van onze beleidskaders voor zon en wind, zijn de belangrijkste werkzaamheden waar jij mee bezig gaat.

 

Bij de uitvoering van jouw werkzaamheden, leg je logischerwijs verbindingen met relevante thema’s als openbare ruimte, natuur & milieu, ruimtelijke ordening, gezondheid, wonen en economie. Je vertegenwoordigt Koggenland in regionale samenwerkingsverbanden.

 

Verder:

  • Adviseer en informeer je het college, management en de organisatie over jouw vakgebied;

  • Vertaal je ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied naar concrete adviezen;

  • Stel je college- en raadsvoorstellen op en zorg je voor de besluitvorming daarover;

  • Voer jij regie bij het herzien van integrale beleidsstukken met een belangrijke link naar jouw vakgebied;

  • Lever je input aan de jaarlijkse Planning & Control documenten.

Waar kom je te werken?

Als Senior beleidsadviseur Duurzaamheid - Energie maak je onderdeel uit van Team Beleid, een team van 23 enthousiaste en betrokken collega’s. Binnen dit team trekken de beleidsmakers vanuit het sociaal-, fysiek- en veiligheidsdomein met elkaar op. Samen staan we voor integrale samenwerking binnen ons team én met onze collega’s in de uitvoering. Binnen team beleid vormen 5 collega’s samen het cluster duurzaamheid. Jij bent daar een van. Ieder hebben jullie je eigen aandachtsgebied met een gedeelde verantwoordelijkheid in algemene duurzaamheidsonderwerpen.

Met de teams Bestuursadvies, Projectmanagement, Bestuursondersteuning en Vastgoed&Woningbedrijf vormen we afdeling bestuur. Samen zijn we verantwoordelijk voor het realiseren van de ambtelijke en bestuurlijke doelstellingen op strategisch en tactisch niveau. Als afdeling zijn we dienstverlenend aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad. Onze organisatie kent korte lijnen. We schakelen snel, werken prettig samen, helpen elkaar en onze deuren staan open voor een praatje of advies.

Bij Gemeente Koggenland zorgen wij ervoor dat jij je snel thuis voelt. Dat vinden wij belangrijk. Naast het werk maken we tijd voor ontspanning; we kennen een actieve personeelsvereniging, onze medewerkers mogen gratis zwemmen en binnen team beleid organiseren we regelmatig leuke dingen om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

 

Wat heb je in huis?

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied duurzaamheid;

  • Je brengt kennis en ervaring van het gemeentelijk besluitvormingsproces en de energietransitie mee;

  • Klantgerichtheid en dienstverlening heb je hoog in het vaandel staan;

  • Je werkt resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en hebt ervaring met projectmatig werken.

Wie ben jij

Je vindt het leuk om ons jonge cluster Duurzaamheid verder te ontwikkelen en daar een belangrijke rol in te spelen. Met jouw enthousiasme, gedrevenheid en instelling weet je het beste uit jezelf, je collega’s en je omgeving te halen, een echte teamspeler dus. Je denkt in kansen en mogelijkheden. Knelpunten zijn er om opgelost te worden.

 

We hoeven jou niets te vertellen over het belang van een schoon en gezond klimaat. Het is jouw intrinsieke motivatie om hier écht aan bij te dragen. Je bent omgevingsbewust, ziet de relaties met andere beleidsterreinen en handelt hier proactief naar. Je vindt het prettig om ruimte te krijgen voor eigen interpretatie, bent creatief in het zoeken naar oplossingen maar je kunt ook volgens vastgestelde kaders en protocollen werken als dat moet.

 

Je bent een stevige persoonlijkheid met kennis van zaken. Een bestuurlijke context voelt voor jou vertrouwd wat we zien aan de manier waarop je samenwerkt, adviseert en handelt.


Aanvullende informatie:

- Wat zijn de prioriteiten? Maw, waar zal de senior als eerste zijn/haar energie op moeten richten? Liggen er concrete projecten of onderwerpen te wachten? 2 concrete onderwerpen die de senior moet oppakken: nieuwe beleidskaders opstellen voor zon en wind en het naar de raad brengen (+inhoudelijke uitwerking en voorbereiding) van de regionale energie transitie.

- Waar ligt de nadruk op deze rol? Zit het meer op de beleidskant, of zit de rol die de senior mag vervullen meer op de proceskant en het verbinden van collega's in en extern? Deze rol is beleidsmatig ingestoken met als extra taak inhoudelijk en tactisch vraagbaak voor de andere 3 collega's binnen duurzaamheid

- De senior die wij voor zouden willen stellen is geen beleidsschrijver, daar zit haar kracht niet. Wel op haar verbindende kwaliteiten, structuur aanbrengen, aanjagen, aanspreken, politiek-bestuurlijk het in rij en gelid krijgen e.d..

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten