Gemeenteprojecten

Freelance Senior behandelaar aansprakelijkheid en schade

Geplaatst 18 mrt. 2021
Project ID: YIS000534
Plaats
Dordrecht
Duur
6 maanden
(1 apr. 2021 - 30 sep. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
60 - 80 €/hr

Waar kom je te werken?

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en drie regionale organisaties kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van Financiën, Informatisering, Automatisering, Documentaire Informatievoorziening, Communicatie, Inkoop, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. Wij voeren niet alleen uit. Wij zijn het eerste servicecentrum binnen de Nederlandse overheid dat de partners ook op het gebied van advies en beleidsvorming samenbrengt.


De afdeling Juridisch Kenniscentrum ondersteunt het bestuur en de vakafdelingen van de klantorganisaties met het leveren van vooraf afgesproken producten en diensten en adviseert tevens proactief over nieuwe en bestaande diensten.

De dienstverlening van het team Schade en aansprakelijkheid van het Juridisch Kenniscentrum is gericht op:

·        behandeling en afwikkeling van aansprakelijkstellingen tegen de klantorganisaties;

·        coördineren, begeleiden en behandelen van schaden op de diverse verzekeringspolissen van de klantorganisaties


Wat ga je doen?

De senior behandelaar schade en aansprakelijkheid voert voor aansprakelijkstellingen de volgende werkzaamheden uit:

 

-         beoordeelt de aansprakelijkheid / schadevergoedingsplicht, alsmede de dekking op verzekeringspolissen;

-         wint informatie in ter beoordeling van de hoogte van de schade;

-         onderhoudt contacten met verzoeker, de klantorganisatie, verzekeraar en met derden;

-         onderhandelt over de mate van aansprakelijkheid en de hoogte van de schade en doet hiertoe voorstellen voor de financiële afwikkeling.

 

De senior behandelaar schade en aansprakelijkheid behandelt complexe schademeldingen en voert daarvoor de volgende werkzaamheden uit:

 

-         beoordeelt de verhaalbaarheid op diverse soorten verzekeringen, daders en/of andere derden; -beoordeelt polisvoorwaarden en clausules;

-         behandelt brand- en andere schades met (grote) financiële en/of politieke gevolgen en coördineert daarbij het totale proces: inschakelen verzekeringsexpert, omvang van te treffen maatregelen, verzamelen informatie over (gevolg-)schade, offertes voor sloop- en herstel, onderhandeling met verzekeraar(s).

-         communiceert naar verzekeraar, klant en betrokkenen en onderhandelt voor het bereiken van het beste resultaat;

-         voegt namens de klantorganisaties in strafprocedures;

-         treft regelingen met partijen als daders en verzekeraars;

 

Kortom je bent bekend met het aansprakelijkheidsrecht en het behandelen van schaden is gesneden koek voor jou. Nadat er een vraag bij je is neergelegd, ben je verantwoordelijk voor het gehele proces: intake van de aanvraag, afbakening van het speelveld, planning en tussentijdse terugkoppeling, te maken keuzes, conceptcorrespondentie, vervolgacties, follow-up en evaluatie.


Wat neem je mee?

·        Je beschikt over WO/HBO werk- en denkniveau;

·        Je hebt relevante en recente juridische/assurantie-opleidingen genoten;

·        Je hebt aantoonbare en actuele kennis van wetgeving en jurisprudentie op het gebied onrechtmatige daad, schade(verhaal) en verzekeringsrecht.

·        Je hebt ruime werkervaring binnen het genoemde vakgebied en bij voorkeur bij een (decentrale) overheid;

·        Mocht je uitsluitend ervaring hebben op het gebied van het behandelen van aansprakelijkheidsclaims schroom dan ook niet om te solliciteren.


Je beschikt over analytisch denkvermogen en kan zaken kernachtig mondeling en schriftelijk verwoorden. Je hebt dan ook uitstekende communicatieve vaardigheden en weet anderen te overtuigen in woord en geschrift. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend. Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte instelling en weet om te gaan met tegengestelde belangen. Je bent nauwkeurig en accuraat. Vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen en geven staan bij jou hoog in het vaandel. Je bent doortastend en je bewust van je omgeving, beschikt over een gezonde dosis inlevingvermogen en kan goed samenwerken.


Sollicitatie deadline is 22-3 om 10:00 uurSoortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten