Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior archiefspecialist (zzp)

Geplaatst 9 aug. 2023
Project ID: YIS 9138057
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2023
Einde: 1 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 aug. 2023 14:00

Startdatum: 01-09-2023 (of zodra een VOG beschikbaar is)

Einddatum: 01-03-2024

Aantal uren per week: 32

Inschaling: 9 Cao Gemeenten

Sollicitatiegesprekken: 21-08-2023 tussen 14.00 uur - 17.00 uur



Gemeente Lelystad is op zoek naar een senior informatie/archiefspecialist, die vanaf begin september invulling kan geven aan diverse taken en werkzaamheden binnen het team DIA.


Heb je werkervaring in diverse gemeenten, heb je goede kennis van DMS-systemen, de archiefwet, recordmanagement, kwaliteitszorg en -controles en het richting geven aan diverse archiefklussen? Dan zijn wij zijn op zoek naar jou.



Het team:


Het team Digitaal Informatie- en Archief beheer (DIA) is belast met de zorg voor en het beheer van digitale documenten en speelt een belangrijke rol in de uitrol van het digitaal zaakgericht werken binnen de gemeente Lelystad. Er is een verschuiving van werkzaamheden gaande, van uitvoerend, naar ondersteunend en adviserend. Het team zet zich in om een hedendaagse informatievoorziening aan te bieden die de organisatie en de burgers zo optimaal mogelijk tot dienst kan zijn. Via het programma “Lelystad Digitaal 2025” zet de gemeente Lelystad volop in op het verder digitaliseren en automatiseren van de informatievoorziening. De daarbij behorende ambities hebben grote invloed op de werkwijze binnen de gemeente Lelystad. Team DIA ondersteunt dit proces.



Wat ga je doen:


Het voornaamste doel van deze opdracht is het coördineren en prioriteren van de werkzaamheden binnen het team, het bewaken van het totaaloverzicht en het verder brengen van een aantal grotere archief- en kwaliteitsklussen. Daarbij zorg je voor afstemming met alle betrokkenen, schrijf je bijvoorbeeld archiefbewerkingsplannen en zorg je voor de realisatie van een kwaliteitsplan met uitgewerkte audit- en controlemechanismen. Het inhoudelijk ondersteunen en begeleiden van medewerkers is je op het lijf geschreven en is een deel van je taken evenals het inrichten en vormgeven van de “brugfunctie” tussen het team DIA en het team Informatiemanagement en Automatisering (IMA).Dat je bijspringt bij de dagelijkse werkzaamheden als de situatie daar om vraagt is voor jou niet meer dan logisch. 



Wat wij in jou zoeken:


  • Relevante afgeronde opleiding(en) en ruime aanvullende kennis van en ervaring in het vakgebied;

  • Kennis van de archiefwet en overige relevante wet- en regelgeving, de richtlijnen en procedures van de gemeentelijke organisatie, haar zaken en zaaktypen;

  • Ruime aantoonbare ervaring in vergelijkbare functie(s) of functie(s) met vergelijkbare werkzaamheden waaronder die van recordmanager;

  • Inzicht in geautomatiseerde informatiesystemen, zoals zaaksystemen en Document Managementsystemen;

  • Kennis van de eisen die worden gesteld aan zowel een analoog als digitaal archief;

  • Bekend met het gebruik van kwaliteitsnormen en informatiesystemen;

  • Accuraat en resultaatgericht;

  • Zelfredzaamheid en flexibel;

  • Integer, vrolijk en empathisch;

  • Uitstekende ontwikkelde communicatieve vaardigheden

  • Nauwkeurig, analytisch en besluitvaardig

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten