Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur mobiliteit (zzp)

Posted Mar 8, 2023
Project ID: YIS 9129972
Location
Lelystad , Flevoland
Duration
9 maanden
(Apr 3, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
70 - 88.5 €/hr
Application Deadline: Mar 29, 2023 2:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 31-12-2023

Aantal uren week: 32 - 36 uur

Inschaling: 11 (gemeente cao)

Richttarief: €88,50


5 top redenen waarom jij als verkeerskundige voor "Lelystad, de hoofdstad van de nieuwe natuur" wilt werken:

  1. Omdat jij een ervaren adviseur Mobiliteit bent die mee wil werken aan Lelystad Next Level.

  2. Omdat je wilt pionieren in een jonge, ambitieuze stad en met een frisse blik tegen onze ambities aan durft te kijken. Jij nét met die oplossingen komt die collega's en bestuur weten te waarderen.

  3. Omdat je natuurlijk graag in een dynamische omgeving werkt en je uiteraard je eigen werkdag efficiënt wilt kunnen indelen.

  4. Omdat je van heldere taal en korte lijntjes houdt. Je overlegt regelmatig met de portefeuillehouder over mobiliteitsvraagstukken en adviseert het bestuur en jouw advies gehoord wordt door collega's en bestuurders.

  5. Omdat je nu eens een meer uitdagende portefeuille wilt... En in Lelystad krijg je die!

   Wat denk je van een woningbouwopgave van 10-15.000 woningen en ontwikkeling van een compleet nieuw stadsdeel? De ontwikkeling van een vliegveld en een overslaghaven en bijbehorende bedrijventerreinen? Of de stad die zich in rap tempo ontwikkelt tot hoofdstad van de Nieuwe Natuur met een ambitieuze visie op de ontwikkeling van de kust, de omgeving van Bataviastad en het Nationaal park Nieuw Land? Spectaculaire plannen voor het stationsgebied en stadscentrum? Onderzoek naar de regionale bereikbaarheid van Lelystad en de doorstroming op ons wegennet? Ontwikkeling van nieuwe openbaarvervoerverbindingen als de Lelylijn en HOV naar Lelystad Airport en Harderwijk? De ambitie om bij de beste fietssteden van Nederland te horen?


Jij wilt en zult hier directe invloed op uitoefenen met je expertise en persoonlijke stijl. Baanbrekend werken aan de realisatie van beleid én prachtige projecten.

Het team

In het team Ruimte werken verschillende beleidsdisciplines samen aan de stad. Cluster Mobiliteit is één van die disciplines, naast duurzaamheid, wonen en stedenbouw.

Het cluster Mobiliteit heeft als doel te zorgen voor een goede bereikbaarheid van de stad en regio om een vlotte en veilige verkeersafwikkeling te realiseren. Wij werken aan een veilige, leefbare, bereikbare en duurzame stad voor nu en in de toekomst. Wij staan voor gedegen en waar nodig vernieuwende adviezen die passen bij deze dynamische tijd. Op het hogere schaalniveau werken we intensief in projecten samen met onder andere de provincie, het Rijk, ProRail, NS, en de Metropoolregio Amsterdam (MRA).


Binnen het team Ruimte werken de professionals op informele wijze met elkaar samen en met de collega's van andere teams en versterken de professionals elkaar. 

Dit ga je doen

Om stevige groeiambitie van Lelystad in goede banen te leiden ben je als senior adviseur mobiliteit verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vormgeven van mobiliteitsbeleid in de breedste zin en weet deze te verbinden aan het ruimtelijk beleid en plannen. Dit doe je samen met collega's en externe partijen, zoals provincies, andere gemeenten en de MRA. Je levert op strategisch en tactisch niveau adviezen in projectgroepen. Je signaleert tijdig ontwikkelingen, trends en innovaties en adviseert hierover. Daarnaast leid je verkeerskundige projecten. Je werkt ook mee aan het oplossen van mobiliteitsvraagstukken in regionaal verband en bent betrokken bij de duurzaamheidsopgave in de stad. Je leidt verkeersonderzoeken, bijvoorbeeld op basis van uitkomsten van het verkeersmodel.


Je stelt adviezen en beleidsnota’s op voor het bestuur.

Jouw kracht

Je bent een enthousiast en initiatiefrijk persoon met passie voor mobiliteit. Je hebt ervaring op het gebied van ingewikkelde mobiliteitsvraagstukken. Je  wil bijdragen aan een bereikbare en aantrekkelijke stad waarin bewoners en bezoekers van Lelystad zich goed en veilig kunnen verplaatsen, wonen, werken en recreëren. Als persoon ben je doortastend, zelfstandig, meedenkend maar weet je wel de verkeerskundige belangen goed te behartigen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een heldere schrijfstijl. Ook kun je goed plannen en organiseren en werkt resultaatgericht.


   Verder vragen we van je:

  • Minimaal hbo/wo werk- en denkniveau met een afgeronde relevante opleiding in de richting verkeer en mobiliteit;

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;

  • Bestuurlijke sensitiviteit en van nature gericht op samenwerken.

Similar projects

+ Search all projects